Razer je za gamere pripremio Project Carol, koji bi trebao poboljšati iskustvo igranja

Riječ je o konceptu, pa nije poznato hoće li se Razer na kraju odlučiti na njegovu proizvodnju i prodaju na tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2023. / 09:01

Project Carol (Foto: Razer)

Razer je na sajmu potrošačke elektronike CES predstavio zanimljiv dodatak za gamerske stolice koji bi trebao omogućiti još bolji doživljaj i iskustvo igranja videoigara. Riječ je o naslonu za glavu, odnosno jastuku s integriranim surround zvučnicima i haptičkim senzorima. Iz kompanije kažu kako je Project Carol, kako su nazvali taj naslon, kompatibilan s računalima sa 7.1 surround zvukom te se, zahvaljujući svojim podesivim remenima, može koristiti i sa svim gamerskim stolicama.

Slika nije dostupna Razer predstavio koncept koji je san svakog gejmera: Project Sophia prava je ludnica od gejmerskog stola

S računalima se povezuje bežično, a baterija traje oko osam sati.

Kao razlog razvoja projekta ekipa iz Razera navela je što se s tradicionalnim surround zvučnicima moraju koristiti brojni kabeli, što može izazvati priličan nered te zahtijeva prostor koji gameri možda nemaju. Umjesto toga, njihova je tehnologija bežična i skrivena unutar naslona za glavu, a svakako će biti zanimljivo osjetiti to iskustvo, odnosno čuti kako se zvuk iz takvog zvučnika razlikuje od klasičnog surrounda, kao i osjetiti vibracije iz naslona tijekom igranja.

Treba naglasiti kako je Project Carol samo koncept koji Razer može, ali i ne mora nastaviti razvijati i pretvoriti u konačan proizvod koji će se jednom pojaviti na tržištu. Riječ je o zanimljivom dodatku koji bi mogao privući određeni broj gamera, no kako naglašavaju na TechSpotu, većina njih često koristi slušalice i mikrofon, pa im takav dodatak vjerojatno neće ni trebati.

Razer Edge Razer predstavio dlanovnu igraću konzolu

Očekuje se da bi Razer mogao prvo provesti neko istraživanje tržišta kako bi saznao postoji li interes među gamerima za takvim uređajem, a za njegov eventualni prodajni uspjeh od velike će važnosti sigurno biti i cijena, koja trenutačno nije poznata.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti