Razočaravajuće vijesti za sve ljubitelje Nintenda

Dok bi originalni Switch jednom mogao prestići čak i PS2 i postati najprodavanija konzola u povijesti, ljubitelji ove tvrtke s nestrpljenjem čekaju nasljednika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2024. / 12:58

Nintendo Switch (Foto: Afp)

 Tijekom proteklih godinu dana čitamo brojne i različite glasine vezane uz gamerski hardver koji pripremaju Sony, Microsoft i Nintendo. S obzirom na to da i dalje nema nikakvih službenih informacija, i dalje se moramo oslanjati na glasine, a nove takve glasine donose razočaravajuće vijesti za sve ljubitelje Nintenda.

Naime, sve do sada činilo se kako će se nasljednik modela Switch u prodaji pojaviti do kraja ove godine. Ne treba sumnjati kako bi mnogima to bio idealan božićni poklon, ali sada je gotovo sigurno kako se u zapakiranom paketu ispod bora ove godine neće nalaziti Nintendo Switch 2.

Nintendo Switch Nintendo bi nasljednika Switcha trebao predstaviti ove godine, no ima i loših vijesti za ljubitelje njihove konzole

Informacije koje dolaze iz više izvora - uključujući i Bloomberg i Eurogamer, govore kako je Nintendo pomakao planirani početak prodaje nasljednika svoje konzole s kraja ove godine na prvi kvartal 2025., najvjerojatnije na ožujak. Dok bi sama prodaja konzole trebala početi za više od godinu dana, informacije o samoj konzoli, uključujući i njen izgled i, nadamo se, hardver, trebali bi saznati uskoro. Nintendo, naime, planira predstaviti konzolu tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala što znači da ćemo prve informacije o Switchu 2 saznati ovog ili sljedećeg mjeseca. Ono što možemo očekivati jest da će konzola imati ekran dijagonale 8-inča (zanimljivo, prvi model trebao bi imati LED, dok OLED ekran možemo očekivati naknadno, na nadograđenoj verziji), a podržavat će i (digitalne i fizičke) igre za prvu verziju ove konzole.

Što se cijene tiče, u gamerskim krugovima spominje se cifra do 400 dolara.

Ovu informaciju navodno su dobili brojni developeri koji razvijaju igre za novu generaciju konzole. Jedan od potencijalnih razloga odgode navodno nije u hardveru, već što Nintendu treba još vremena za razvoj igara za Switch 2. Odgoda ove konzole znači da će tijekom sljedeće godine originalni Switch i dalje biti Nintendova glavna konzola, tako da u japanskoj kompaniji mogu očekivati dobre prodajne brojke, a možda čak i rušenje rekorda koji drži PlayStation 2.

Nintendo Switch Nasljednik Switcha ili nova konzola? Nintendo prijavio patent novog gamerskog uređaja

Broj prodanih komada Switcha već je premašio 140 milijuna te je ovo trenutačno treća najprodavanije konzola na svijetu. Ako se potražnja za njom nastavi i dalje tijekom ove, ali i sljedeće godine, mogla bi prestići dlanovnu konzolu Nintendo DS koja drži drugo mjesto na ovom popisu s prodanih 154 milijuna komada, a tko zna, možda njena prodaja premaši 158 milijuna, čime bi Switch prestigao drugu generaciju plejke i postao najprodavanija igraća konzola u povijesti.

Izvor: IGN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti