Samsung predstavlja cijeli niz novih uređaja, hoće li među njima biti i novi fleksibilni telefon?

Pratite predstavljanje uživo s nama od 16 sati.

Martina Čizmić | 05.08.2020. / 11:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Samsung već tradicionalno početkom kolovoza predstavlja nove Note uređaje na svom Unpacked događanju. Ove godine, umjesto predstavljanja uživo u New Yorku, organiziran je virtualni događaj koji je započeo u 16 sati (po hrvatskom vremenu).

Iako, službeno, Samsung nije otkro ništa o uređajima koji će biti predstavljeni, gotovo sve je već poznato. Proteklih tjedana procurile su u javnost brojne informacije o uređajima koji bi danas trebali biti i službeno objavljeni. Dok čekamo službene informacije, za vas smo, na jednom mjestu, objedinili što sve već znamo o novim Samsungovim perjanicama.

Samsung Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra

Glavna zvijezda predstavljanja bit će novi uređaji iz serije Note - Note 20 i Note 20 Ultra. Kao i do sad, Note serija cilja na poslovne ljude koji pametni telefon koriste za rad u pokretu, zbog čega je SPen koji dolazi s njim izuzetno koristan. Sa svakom novom serijom Notea, SPen dobiva nove mogućnost pa je tako za očekivati i da će no SPen biti poboljšana verzija prethodnika.

Što se samih uređaja tiče, očekuje se da će oba imati podršku za 5G tehnologiju. Imaju trostruku kameru na stražnjoj i jednostruku na prednjoj strani. Oba uređaja biti će veća od ranije predstavljenih S20. Tako bi Note 20 Ultra trebao imati ekran veličine 6,9 inča, što je i više nego dovoljno za pregledavanje dokumenata, multimedije, ali i igranje videoigara. Upravo će novi procesor, 12GB radne memorije i između 256 i 512 GB memorije za pohranu biti glavni adut novog Notea.

Ako je vjerovati ranijim najavama, Samsung Galaxy Note 20 i Note 20 Ultra trebali bi biti prvi pametni telefoni s novim, izdržljivijim Gorila Glass staklom.

Osim novog hardvera, u Samsungu su se pobrinuli i za neke nove softverske mogućnosti, no što točno, saznat ćemo na samom predstavljanju.

Urednica Zima i Galaxy Fold RECENZIJA: Samsung Galaxy Fold - fleksibilni telefon koji svi žele, a samo će ga neki i imati

Slika nije dostupna Procurile nove informacije o nadolazećem Samsungovom savitljivom telefonu

Ostali uređaji

Samsung rijetko kad predstavlja samo jedan uređaj na svojim događanjima, pa će tako i ovaj put uz već spomenuti novi Note, svjetlo dana ugledati i nove bežične slušalice, pametni sat, tablet, a navodno i nova verzija fleksibilnog pametnog telefona Samsung Galaxy Fold.

Novi Galaxy Fold 2 trebao bi biti dorađena verzija originalnog Folda. Navodno će imati 6,23 inča velik prednji ekran, odnosno 7,3 inča velik unutarnji ekran, što ga čini većim od prethodnika. I on bi trebao imati tri kamere na stražnjoj strani, jednu na malom ekranu te još dvije na unutarnjem ekranu. Što se tiče samih hardverskih specifikacija, morat ćemo se još malo strpiti.

Samsung je za sad u najavnim videima otkrio da će predstaviti nove bežične slušalice i redizajniranoj kutiji i s redizajniranim oblikom samih slušalica. No, što još mogu i skrivaju nije poznato.

Uz slušalice tu je i novi Galaxy Watch 3 koji bi, barem prema informacijama koje su procurile, trebalo dizajnom biti najsličniji klasičnom satu.

Ne smijemo zaboraviti ni Samsungov tablet Tab 7, koji bi trebao biti još veći od prethodnika te tako pružiti dostojnu zamjenu za laptop na putovanjima ili u pokretu.

Ono što nismo mogli previdjeti je činjenica da su svi uređaji koje Samsung danas planira predstaviti najavljivani u istoj boji. Radi li se samo o marketinškom triku ili će Samsung zaista predstaviti kolekciju koja će odgovarati bojom, tek ćemo vidjeti.

Pratite predstavljanje uživo, zajedno s nama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti