Samsung danas predstavlja novi savitljivi uređaj te svoj najveći i najsnažniji smartphone

Pored klasične nadogradnje telefona iz najviše kategorije, Samsung bi večeras trebao predstaviti i model Ultra sa 6,9-inčnim ekranom te savitljivi Galaxy Z Flip.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.02.2020. / 09:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O novoj generaciji Samsungovih pametnih telefona čitamo i slušamo već mjesecima, a danas će južnokorejska kompanija službeno prikazati uređaje na kojima su naporno radili u posljednje vrijeme i s kojima kreću u osvajanje mobilnog tržišta. Ako su glasine istinite, Samsung je pripremio čak četiri modela smartphonea, od kojih će najviše pažnje privući savitljivi Z Flip.

Već tijekom dodjela Oscara Samsung je emitirao reklamu za taj uređaj i prikazao nam što možemo očekivati. Bit će telefon sa savitljivim ekranom poput Motorole Razra, koji će, nadamo se, imati izdržljiviji ekran. Galax Z Flip neće biti namijenjen masovnom tržištu (analitičari očekuju da će kompanija prodati maksimalno oko 5 milijuna telefona sa savitljivim ekranom), no tijekom godina, kada se tehnologija usavrši i telefoni postanu jeftiniji, Samsung bi kao jedan od pionira na tom tržištu mogao biti u prednosti nad konkurencijom.

Slika nije dostupna Samsung ponovno iznenadio na Oscarima: Premijerno pokazao svoj novi telefon

Što se konkretnog hardvera tiče, očekujemo Snapdragon 855 Plus, 8 GB RAM-a i 256 GB memorije, podršku za 5G, dok će dijagonala ekrana kada je telefon otvoren iznositi 6,7 inča. Spominje se cijena između 1400 i 1500 dolara, što je, naravno, previše u odnosu na klasične telefone, no ipak je jeftinije u odnosu na prve modele savitljivih uređaja.

Galaxy S20 Ultra

Tehnološki mediji opisuju ga kao najveći i najsnažniji telefon koji je Samsung dosad napravio, a pokretat će ga Snapdragon 865, imat će do 16 GB memorije te ekran dijagonale čak 6,9 inča, uz frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Dakle, govorimo o veličinama koje graniče s tabletima.

Sa stražnje strane uređaja trebale bi se nalaziti četiri kamere, uključujući i glavnu kameru od 108 MP koja bi, zahvaljujući softveru, trebala omogućiti kombinirani 100x zum (navodno su ga u Samsungu nazvali Space Zoom). Pored glavne kamere, sa stražnje strane nalazit će se i telefotokamera od 48 MO te širokokutna leća od 12 MP, kao i 3D senzor za dubinu. Za snimanje selfija s prednje strane nalazit će se kamera od 40 MP. Službenu cijenu, kao i za sve ostale modele, saznat ćemo večeras, no spominje se 1300 dolara.

S20 i S20 Plus

Pored Z Flipa i S20 Ultre, modeli S20 i S20 Plus ne doimaju se toliko zanimljivima, no riječ je o modelima iz top-kategorije koje također karakterizira odličan hardver i kvalitetne kamere. Ovisno o tržištu, isporučivat će se sa Snapdragonom 865 ili Exynosom 990 – svi modeli sa Snapdragonom trebali bi imati podršku za 5G, dok će modeli sa Samsungovim čipsetom imati verzije s 4G i 5G.

Koncept savitljivog telefona Objavljen video: Ovo će biti jedan od najzanimljivijih telefona u 2020.

Galaxy S20 imat će 6,2-inčni ekran, dok će model Plus imati 6,7-inčni ekran (oba modela imat će frekvenciju osvježavanja od 120 Hz). Osim po veličini ekrana, telefoni će se razlikovati i po kamerama jer će model Plus imati 3D dubinski senzor, a S20 neće ga imati. Ostale kamere trebale bi biti iste – glavna kamera od 12 MP, telefotokamera od 48 MO i ultraširoka kamera od 12 MP.

Što će sve Samsung predstaviti i hoće li nas iznenaditi nekim novitetom, saznat ćemo na konferenciji koja se održava u 20 sati po hrvatskom vremenu, a nadamo se da ćemo tada saznati kada možemo očekivati početak prodaje novih telefona u Lijepoj Našoj.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti