Seksistički ispad Jeremyja Clarksona prema Greti Thunberg: "Ono što njoj treba jest da dobije po guzici"

Poznati britanski voditelj Grand Toura izazvao je oluju negativnih rekacija nakon što se u kolumni jednog dnevnog lista obrušio na klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg.

Branimir Vorša | 09.11.2021. / 15:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jeremy Clarkson (61) dobio je brojne kritike na internetu nakon što je komentirao da je 18-godišnja klimatska aktivistica Greta Thunberg zaslužila "dobiti po guzici".

Clarkson, koji je inače jedan od voditelja popularnog Grand Toura, svoj komentar o Greti Thunberg napisao je u kolumni za The Sunday Times, s obzirom na to da je klimatski summit koji se održava u Glasgowu ušao u drugi tjedan te ju je zbog njezina aktivizma i oko tog summita nazvao "dosadnom malom kantom ega".

Slika nije dostupna Bivši nadbiskup od Cantenburyja usporedio Gretu Thunberg s prorokom Jeremijom: "Rekla je stvari koje nitko drugi ne bi mogao. Hvala Bogu na njoj"

Jednostavno mi nije jasan taj Thunberg fenomen. Ona nema pojma kako svijet funkcionira, nema bontona ni nikakvih radova iza sebe jer umjesto da ide u školu, ona je bila preokupirana plovidbom oko svijeta kako bi mogla biti čangrizava i loša prema odraslima, napisao je u kolumni Clarkson.

Ono što njoj treba jest da dobije po guzici, dodao je Clarkson.

No, čitateljima se nije svidio taj komentar pa su mnogi svoj bijes izlili putem društvenih mreža.

Jeremy Clarkson je mislio da je okej napisati kako Greta Thunberg treba dobiti po guzici... jednostavno mi nije jasno. U koju godinu sam to doputovao kroz vrijeme točno?, jedan je od komentara na društvenim mrežama, koje prenosi Daily Mail.

Drugi komentar pak ističe da je Clarksonov komentar zaslužio daleko više 'WTAF????' (što zapravo je****) reakcija nego što ih je dobio.

Slika nije dostupna Greta bez dlake na jeziku o klimatskim promjenama: "Realno gledano, ako se ne promijenimo, naje**** smo"

Sredovječni bijeli muškarci koji koriste centimetre kolumni kako bi udarili na mladu djevojku koja je zabrinuta za okoliš je jednostavno je**** čudno, glasi još jedan od mnogobrojnih komentara bijesnih čitatelja.

Clarkson je nakon svojeg komentara i reakcija odlučio reagirati, ali je samo dodatno pogoršao stvari rekavši da je Thunberg štetočina gora i od švedskog goblina usuda.

Nadalje, Clarskon je ustvrdio kako su lekcije Thunberg ljudima što bi trebali činiti da smanje širenje klimatskih promjena "besmislene".

Ono što bi trebala napraviti jest biciklirati do zemalja u kojima su ljudi manje svjesni tog problema, poručio je Clarkson.

Slika nije dostupna Greta Thunberg brutalno spustila Trumpu njegovim vlastitim riječima: "Smiri se, Donalde, smiri se!"

Greta Thunberg, iako je vrlo aktivna na društvenim mrežama, zasad nije odgovorila Clarksonu.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti