U posljednje vrijeme veliki broj korisnika Instagrama, a pogotovo korisnika sa stotinama tisuća i milijuna pratitelja u svojim objavama kao mjesto u kojem se nalaze označavaju Singapur. Iako još nikom nije jasno zašto, čini se kako objave s oznakom 'Singapore, Singapore' brzo postaju viralne te, ako na Instagramu pretražujete fotografije objavljene uz geo oznaku Singapore, primijetit ćete da veliki broj tih fotografija uopće nije snimljen u toj zemlji, već se na taj način pokušava povećati doseg objave. Neki od korisnika s milijunima fanova poput King Bacha, Logan Paula, Dana Bilzeriana i drugih prilikom objava fotografija označavaju kako se nalaze u Singapuru te se na taj način, navodno, njihove objave prikazuju u vrhu korisničkog feda i pri vrhu prilikom pretraživanja objava na ovoj društvenoj mreži.

Tako je npr. Christian Collins kojeg na Instagramu prati skoro četiri milijuna ljudi uz fotografiju snimljenu u Disneylandu stavio geo tag kao da je u Singapuru, a brojni su slični primjeri tagiranja u ovoj zemlji, pogotovo među zvijezdama Instagrama. 'Držiš Singapur do dvanaest sati, a onda promijeniš geo oznaku. Smiješno je i glupo, ali je učinkovito. Nisam siguran zašto, ali… „Singapore, Singapore“ objave prolaze bolje. To je sto posto potvrđeno', rekao je u razgovoru s novinarkom Mica jedna neimenovani popularni korisnik Instagrama koji u svojim objavama također koristi trik sa Singapurom.

Novinari tehnoloških medija kontaktirali su Instagram i upitali ih za komentar vezan uz objave s oznakom Singapore, no iz ove kompanije još nisu dobili odgovor. Ako upisivanje oznake Singapore zaista povećava doseg objava na ovoj mreži, pitanje je odnosi li se on samo na korisnike s puno pratitelja ili i na 'obične' korisnike – novinarka Mica nije primijetila nikakvu razliku u svojim objavama nakon što je stavila ovu geo oznaku, no zato je dobila dosta pitanja od prijatelja kojima nije bilo jasno zašto se tagira u toj zemlji kada je očito da se trenutno ne nalazi tamo.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju