'Smiješno i glupo, ali je učinkovito': Trik za viralne objave na Instagramu

Nitko ne zna zašto, no čini se kako postoji veća mogućnost da objave na Instagramu postanu viralne ako kao geo oznaku upišete 'Singapore, Singapore'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2016. / 08:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednje vrijeme veliki broj korisnika Instagrama, a pogotovo korisnika sa stotinama tisuća i milijuna pratitelja u svojim objavama kao mjesto u kojem se nalaze označavaju Singapur. Iako još nikom nije jasno zašto, čini se kako objave s oznakom 'Singapore, Singapore' brzo postaju viralne te, ako na Instagramu pretražujete fotografije objavljene uz geo oznaku Singapore, primijetit ćete da veliki broj tih fotografija uopće nije snimljen u toj zemlji, već se na taj način pokušava povećati doseg objave. Neki od korisnika s milijunima fanova poput King Bacha, Logan Paula, Dana Bilzeriana i drugih prilikom objava fotografija označavaju kako se nalaze u Singapuru te se na taj način, navodno, njihove objave prikazuju u vrhu korisničkog feda i pri vrhu prilikom pretraživanja objava na ovoj društvenoj mreži.

Tako je npr. Christian Collins kojeg na Instagramu prati skoro četiri milijuna ljudi uz fotografiju snimljenu u Disneylandu stavio geo tag kao da je u Singapuru, a brojni su slični primjeri tagiranja u ovoj zemlji, pogotovo među zvijezdama Instagrama. 'Držiš Singapur do dvanaest sati, a onda promijeniš geo oznaku. Smiješno je i glupo, ali je učinkovito. Nisam siguran zašto, ali… „Singapore, Singapore“ objave prolaze bolje. To je sto posto potvrđeno', rekao je u razgovoru s novinarkom Mica jedna neimenovani popularni korisnik Instagrama koji u svojim objavama također koristi trik sa Singapurom.

Novinari tehnoloških medija kontaktirali su Instagram i upitali ih za komentar vezan uz objave s oznakom Singapore, no iz ove kompanije još nisu dobili odgovor. Ako upisivanje oznake Singapore zaista povećava doseg objava na ovoj mreži, pitanje je odnosi li se on samo na korisnike s puno pratitelja ili i na 'obične' korisnike – novinarka Mica nije primijetila nikakvu razliku u svojim objavama nakon što je stavila ovu geo oznaku, no zato je dobila dosta pitanja od prijatelja kojima nije bilo jasno zašto se tagira u toj zemlji kada je očito da se trenutno ne nalazi tamo.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti