Tesla povlači 90.000 vozila radi problema sa sigurnosnim pojasom

Tesla je objavio kako su pronašli problem s prednjim sigurnosnim pojasnom te povlače 90.000 vozila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.11.2015. / 19:19

Elon Musk: Ove godine prodat ćemo oko 40.000 Tesla Model S

Tesline dionice su u velikom padu nakon što su objavili vijest da povlače čak 90.000 vozila kako bi provjerili sigurnosne pojase.

“Tesla je nedavno pronašao Model S u Europi kojem prednji sigurnosni pojas nije ispravno povezan s vanjskim sustavom za sigurnost. Vozilo nije prisustvovalo u nesreći i nema ozlijeđenih. No, u slučaju da dođe do sudara, pojas u ovo stanju ne bi pružio potpunu sigurnost vozaču. Prvo i najbitnije jest da brinemo o vašoj sigurnosti”, stoji u priopćenju Tesle.

Naime, ovo nije prvi slučaj da Tesla povlači seriju vozila, a niti je to neka novost u automobilskoj industriji. Prošle godine, kompanija je povukla 29.000 Model S-a radi problema s punjačima. 

Vlasnici vozila imaju nekoliko načina kako ispraviti grešku na automobilu, uključujući odlazak u Teslin servisni centar. Do sada, Telsa je radi ove novosti izgubila oko 750 milijuna dolara na vrijednosti.

Iako ovo nisu najbolje vijesti za Teslu, problem bi se trebao relativno brzo riješiti, odnosno koliko kapaciteti omogućuju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti