TikTok u nemilosti: Još jedna zemlja zabranjuje popularnu društvenu mrežu na službenim uređajima

Nakon što je ovu mrežu na službenim uređajima zabranio SAD, ali i cijeli niz europskih zemalja, pridružila im se još jedna.

Hina | 21.03.2023. / 13:52

Zabrana, ilustracija (Foto: Getty Images)

Nizozemski državni službenici uskoro više neće smjeti koristiti kinesku aplikaciju TikTok na svojim službenim mobitelima, objavilo je nizozemsko ministarstvo unutarnjih poslova u utorak, nakon sličnih odluka iz više europskih zemalja.

TikTok Nove loše vijesti za TikTok: Zabranjen je na službenim telefonima vlade jedne europske države

Nizozemsko ministarstvo reklo je da obeshrabruje korištenje aplikacija iz "zemalja s agresivnim kibernetičkim programom usmjerenim na Nizozemsku ili nizozemske interese" na vladinim telefonima.

Nizozemska obavještajna služba AIVD prošli je mjesec navela Kinu, Rusiju, Iran i Sjevernu Koreju kao zemlje koje imaju takav agresivni kibernetički program, što stvara rizik za špijunske aktivnosti.

Društvena mreža TikTok - 2 Čelnici najpopularnije društvene mreže dolaze u Washington objasniti zašto je ne bi trebalo zabraniti

Belgija je ranije ovaj mjesec zabranila TikTok, u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, na telefonima i računalima djelatnika federalne vlade.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti