U samo 10 dana nova verzija Call of Dutyja zaradila je milijardu dolara

Ova je igra predstavljena 28. listopada, a za sljedeći tjedan Activision panira novu verziju besplatne igre Warzone 2.0.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.11.2022. / 09:13

Call of Duty (Foto: Afp)

Iz Activisiona su se pohvalili kako je, samo deset dana od lansiranja, njihova najnovija igra iz franšize Call of Duty (Modern Warfare II) već zaradila milijardu dolara. Riječ je o rekordnim brojkama za franšizu čime su nadmašili rekord verzije Call of Duty: Black Ops II kojoj je prije deset godina do milijarde dolara trebalo 15 dana.

Call of Duty Mobile Call of Duty: Warzone stiže i na mobilne uređaje

Tijekom prvih deset rekordnih dana gameri su odigrali više od milijardu mečeva na svim platformama (osobnim računalima, Xboxu i PlayStationu), pri čemu su uz CoD proveli više od 200 milijuna sati. Kao ključni razlog koji stoji iza ovog rekorda na Tech Spotu su izdvojili - Steam. Naime, ovo je prvi put nakon pet godina da je nova verzija Call of Dutyja dostupna na ovoj popularnoj platformi za videoigre te je upravo CoD trenutačno najprodavanija igra na Steamu.

Modern Warfare II lansirana je 28. listopada, a već za sljedeći tjedan Activision priprema još jednu igru iz ovog serijala. Tako će se 16. studenog pojaviti Call of Duty: Warzone 2.0 koji će biti dostupan za osobna računala, Xbox One i Xbox Series S/X i PlayStation 4 i 5. Riječ je o besplatnoj battle royale igri koja je nastavak verzije Warzonea iz 2020. godine i koja je tehnički dio MW II, no za njeno igranje nije potrebna osnovna verzija Modern Warfarea.

Slika nije dostupna Šef Microsofta želi Call of Duty i na Nintendo Switchu

Prema nekim ranijim i nepotvrđenim informacijama, postoji mogućnost da će Activision sljedeće godine preskočiti redovnu godišnju verziju Call of Dutyja te da ćemo za sljedeći nastavak morati sačekati 2024. godinu. Umjesto toga, navodno pripremaju besplatne i plaćene dodatke/dodatne misije za ovogodišnje igre Modern Warfare II i Warzone 2.0., no naglasimo još jednom, riječ je o glasinama koje (još) nisu potvrđene iz Activisiona.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti