Uber se posipao pepelom i dobio novu dozvolu za London

Uber mora dokazati vlastima da može bolje surađivati s lokalnim regulatorima te poštivati zakone i pravila koja poštuju i drugi privatni prijevoznici.

Martina Čizmić | 27.06.2018. / 15:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bila su potrebna dva dana saslušanja i mnogo isprika kako bi Uber ipak dobio, istina, probnu dozvolu za vožnje po Londonu.

Sud u Londonu odlučio je Uberu dati drugu priliku i omogućiti im da tijekom 15 mjeseci dokažu da mogu poštivati pravila te da se njihova korporativna kultura promijenila.

Tijekom tog probnog perioda Uber mora dokazati vlastima da može bolje surađivati s lokalnim regulatorima te poštivati zakone i pravila koja poštuju i drugi privatni prijevoznici.

Ako ispoštuju sva pravila i dokažu da mogu surađivati s vlastima, Uber bi nakon probnog perioda mogao dobiti redovnu dozvolu koja se inače daje na rok od pet godina.

Podsjetimo, u rujnu je regulator Transport of London odbio obnoviti Uberovu licencu zbog, kao su naveli, "nedostatka korporativne odgovornosti". Istaknuli su kako je Uber davao krive informacije o funkcioniranju aplikacije, izbjegavao pozabaviti se ozbiljnim incidentima kao što su seksualni napadi te izbjegavao suradnju s policijom.

Uber se na takvu oštru odluku sudu žalio i dobio mogućnost da ipak obavlja svoj posao tijekom sudskog postupka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti