Velika investicija u Novsku: Svjetski brend ulaže 25 milijuna eura i otvara 150 radnih mjesta

Nakon centra gaming-industrije ovo je još jedan značajan projekt za Novsku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2024. / 12:20

Velika investicija u Novsku (Foto: Poduzetnička zona Novska)

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš pohvalila se s povijesnim danom za taj grad. Ona je, naime, s Michaelom Freitagom i Alenom Avdakovićem, direktorima tvrtke TECE Industrial d.o.o., potpisala ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska na kojem bi ta tvrtka trebala pokrenuti investiciju vrijednu 25 milijuna eura. TECE Industrial dio je grupacije TECE GmbH osnovane 1987. godine u Njemačkoj, a bavi se proizvodnjom sanitarnih proizvoda i instalacijskih sustava s naglaskom na zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo te korištenje novih tehnologija.

Predstavljanje poslovanja tvrtki u PISMO-u Rezultati poslovanja za 2022. godinu: Industrija videoigara u Novskoj bilježi porast zaposlenih i prihoda

Djeca u ljetnom kampu za izradu videoigara Klinci oduševljeni kampom za izradu videoigara: Interes raste iz godine u godinu

S početkom gradnje proizvodnog pogona u Novskoj planiraju početi ove jeseni, dok bi sam pogon trebao započeti s radom u listopadu sljedeće godine, a u njegovu sklopu trebalo bi se otvoriti 150 radnih mjesta. Sve što svakodnevno činimo ima samo jedan cilj, a to su nova radna mjesta koja pružaju sigurnost, veći standard i bolji život svim našim sugrađanima, istaknula je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Kušmiš.

Kao razloge zbog kojih je ta tvrtka, nakon Njemačke, Poljske i Kine za izgradnju svog šestog proizvodnog pogona odabrala Hrvatsku i Novsku, spominju se geopolitički položaj, pozitivni trendovi razvoja, poticajno poduzetničko okruženje i institucionalna podrška s nacionalne i lokalne razine.

Podršku projektu dao je i Novljanin Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koji je podsjetio i na najavljeni centar gaming-industrije, koji bi se također trebao graditi u Novskoj, a koji je vrijedan više od 40 milijuna eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti