Velike IT tvrtke na udaru: Pokrenuta istraga zbog monopola "na internetu"

Šačica korporacija uzurpirala je pretjerano velik dio internetske trgovine i komunikacija, rekao je Jerry Nadler, predsjednik odbora.

Martina Čizmić | 14.09.2019. / 08:18

Google (Foto: AFP)
Google (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Pravosudni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa zatražio je u petak dokumente od najvećih tehnoloških tvrtki u sklopu protumonopolske istrage.

Odbor je zatražio dokumente, uključujući e-mailove i pravne podneske, od Amazona, Applea, Facebooka i Alphabeta, matične tvrtke Googlea.

Savezni regulatori i državni odvjetnici u gotovo svim američkim saveznim državama u ovome trenutku također pokreću istrage protiv Facebooka i Googlea.

Pravosudni odbor istražuje odnose između velikih tehnoloških tvrtki i tržišnog natjecanja, rekao je Doug Collins, vodeći republikanac u odboru.

Šačica korporacija uzurpirala je pretjerano velik dio internetske trgovine i komunikacija, rekao je Jerry Nadler, predsjednik odbora.

Sve je teže koristiti internet a da se ne ovisi o tim uslugama.

Zastupnici i izabrani dužnosnici i republikanaca i demokrata slažu se za sada u vezi tog pitanja koje sve više zabrinjava javnost. Najžešći kritičari nedavno su predložili razbijanje nekih od tih velikih tehnoloških tvrtki.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti