Viber uvodi poruke s "rokom trajanja" u redovne chatove

Korisnici će klikom na ikonu sata odrediti trajanje poruke od nekoliko dana do samo nekoliko sekundi.

Martina Čizmić | 21.04.2020. / 16:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednje dvije godine korisnici Vibera koji koriste "tajne chatove" mogli su tempirati trajanje poruka koje su slali. Točnije, mogli su odrediti koliko dugo je ta poruka vidljiva drugoj strani. To je posebno zgodno kad su u pitanju osjetljive informacije ili nezgodne fotografije.

No, iz Vibera su objavili da će tu opciju dobiti i "obični" chatovi. Točnije, sa sljedećom verzijom aplikacije koja bi se trebala pojaviti na pametnim telefonima ovih dana, svi će korisnici moći odrediti koliko će dugo vrijediti njihova poruka.

Slika nije dostupna Viber predstavio 'tajne poruke'

Slika nije dostupna Koristite Viber? Ovo su odlične vijesti za vas

Tako će moći odrediti hoće li njihove tekstualne poruke, fotografije ili drugi dokumenti biti vidljivi uvijek, nekoliko dana, sati, minuta ili pak sekundi. Kako pojašnjavaju iz Vibera, odbrojavanje kreće onog trenutka kad primatelj otvori poruku.

Kako bi odredili rok trajanja poruke, korisnici će na dnu chata (tamo gdje se nalaze ikone za dodavanje naljepnica, videa i slično) kliknuti na ikonu sata te odrediti koliko će poruka biti vidljiva. Nakon toga potrebno je samo još napisati poruku ili dodati multimedijalnu datoteku i poslati ju primatelju.

Podsjetimo, ova je mogućnost u tajnim razgovorima predstavljena još 2017. godine, a korisnici su do sad u "regularnim chatovima" samo odrediti koliko će trajati neka fotografija i to samo ako je bila snimljena u samoj aplikaciji.

Zanimljivo, sličnu opciju, ako je vjerovati neslužbenim informacijama pripremaju i u WhatsAppu. No, čini se da ih je ovaj put Viber prestigao.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema opciju zbog koje ćete se osjećati poput tajnih agenata ili špijuna

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti