Warcraft stiže i na mobilne uređaje

Iz Blizzard Entertainmenta za ovu su godinu najavili novi mobilni sadržaj, koji uključuje i World of Warcraft.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.02.2022. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji Warcrafta uskoro bi u omiljenoj igri mogli uživati i na svojim mobilnim uređajima. Iako službene najave nema, prilikom objave poslovnih rezultata za posljednji kvartal, iz Blizzard Entertainmenta objavili su kako za ovu rade na važnom novom sadržaju za franšizu Warcraft, što uključuje i potpuno novi mobilni sadržaj i nova iskustva u World of Warcraftu i Hearthstoneu.

Slika nije dostupna Microsoft kupuje izdavača Call of Duty za impresivnih 70 milijardi dolara

Iako Warcraft postoji već dvadesetak godina te usprkos velikoj popularnosti mobilnih igara, Blizzard Entertainment do sada nije predstavio pravu mobilnu igru. Još sredinom prošlog desetljeća predstavili su besplatnu igru Hearthstone za iPhone i Androide koja je batzirana na Warcraftu, no nije riječ o RPG igri kao na računalima, već o igri skupljanja karata. Glasine o pravoj mobilnoj igri Warcraft koja bi trebala donijeti slično iskustvo na koje smo navikli internetom kruže godinama, a prošle godine i iz Blizzarda su potvrdili kako rade na različitim mobilnim iskustvima za Warcraft te su ona u naprednom stupnju razvoja.

Hoće li to što pripremaju zaista biti igra poput one koja je dostupna na računalima ili pripremaju nešto potpuno drukčije, mogli bi saznati uskoro. Ranije glasine spominjale su i igru baziranu na proširenoj stvarnosti i sličnom konceptu kao i Pokemon GO.

World of Warcraft (Foto: Blizzard) "World of Warcraft" odigran offline u češkoj šumi

Osim mobilne verzije Warcrafta, Blizzard Entertainmenta za ovu godinu priprema još jednu mobilnu igru baziranu na njihovoj popularnoj franšizi. Naime, u prvoj polovici godine trebali bi objaviti Diablo: Immortal namijenjen pametnim telefonima.

Izvor: IGN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti