WhatsApp jača privatnost dopisivanja: Nema više snimanja jednokratnih fotografija ili videa

Iako će to spriječiti primatelja takvog sadržaja da ga sačuva na telefonu na koji ga je primio, to ne znači da isti sadržaj nije moguće snimiti drugim telefonom ili fotoaparatom.

Martina Čizmić | 05.10.2022. / 16:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje u svijetu. I dok većina prepiski nije pretjerano povjerljiva, dio korisnika voli čuvati svoju privatnost i dijele fotografije ili videa koja je moguće pogledati samo jednom.

Do sad je ipak bilo moguće "sačuvati" te kratkotrajne multimedijske datoteke snimanjem ekrana pametnog telefona, no u WhatsAppu su tome odlučili stati na kraj.

Personalizirani sticker uskoro na WhatsAppu WhatsApp uskoro uvodi novu značajku koja bi mogla mnoge oduševiti, a pisanje poruka učiniti još zabavnijima

Prema informacijama objavljenima na WABetaInfo, WhatsApp razvija mogućnost blokiranja snimanja ekrana kao fotografije i kao videa. Tako će korisnici koji požele snimiti screenshot videa ili fotografije koja je označena kao kratkotrajna i namijenjena za pregled samo jednom, dobiti informaciju kako je ta opcija blokirana zbog dodatne privatnosti.

 

 

Iako će to spriječiti primatelja takvog sadržaja da ga sačuva na telefonu na koji ga je primio, to ne znači da isti sadržaj nije moguće snimiti drugim telefonom ili fotoaparatom.

Istovremeno, korisnici će i dalje moći napraviti snimku ekrana prepiske, ali bez multimedijalnih datoteka.

Iz WABetaInfo napominju kako, iako će stvaranje screenshota biti blokirano, druga strana, odnosno pošiljatelj neće biti obaviješten o tome da je primatelj pokušao napraviti screenshot.

Za sad nije poznato kad će ova dodatna sigurnosna značajka biti implementirana u WhatsApp, ali se zna da će biti dostupna korisnicima i na Androidu i na WhatsAppu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti