Zaista nije ljubitelj Zuckerberga: Musk na Twitteru pozvao na brisanje Facebooka

Kratko i jasno, Musk je na svom Twitteru napisao: "DeleteFacebook It's lame", poručivši milijunima svojih pratitelja što bi trebali napraviti sa Zuckerbergovom mrežom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.02.2020. / 11:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je često na udaru javnosti zbog problema s privatnosti, a ponekad, pogotovo nakon nekih velikih skandala, i poznate osobe poput npr. Jima Carreyja počnu kritizirati Zuckerberga i pozivati na brisanje Facebooka. Svi ti dosadašnji pozivi na #deletefacebook dosad su se pokazali pucnjevima u prazno jer za većinu ljudi ta društvena mreža ima više plusova nego minusa te su je nastavili koristiti.

Mark Zuckerberg Kad Borat uzvraća udarac: "Zuckerberg je naivno dijete koje širi nacističku propagandu"

Nakon Cambridge Analytice neki su možda promijenili postavke privatnosti kako baš svima ne bi bio dostupan potpuni uvid u njihov život, no za većinu se ništa radikalno nije promijenilo. Iako sve svjesniji toga da je privatnost odavno nestala, korisnici Facebooka i drugih mreža i dalje se drže mantre da njihovi osobni podaci nemaju nikakvu vrijednost hakerima, što, naravno, nije točno.

Jedan je od boraca protiv Facebooka i Sacha Baron Cohen, koji je dosad nekoliko puta napao kompaniju, samog Zuckerberga, kao i šefove ostalih velikih tehnoloških kompanija. Njima je, smatra glumac najpoznatiji po ulogama Ali G-ja i Borata, važnija cijena dionice njihove kompanije nego borba za demokraciju te podržavaju govor mržnje i teorije zavjere. U nedavnoj objavi na Twitteru u kojoj je Zuckerberga prikazao kao nekakvog rimskog cezara i upitao se treba li jedna osoba kontrolirati informacije koje su vidljive čak 2,5 milijardi ljudi.

Tu je objavu komentirao i jedan od najpopularnijih korisnika Twittera Elon Musk. Uz hashtag #DeleteFacebook napisao je da je ta društvena mreža "jadna". Ljubav Muska i Zuckeberga nije novost te je šef Tesle i SpaceX-a ranije izbrisao profile na Facebooku svojih kompanija. Tada je napomenuo da nije riječ o nekoj političkoj izjavi te da ga nitko nije nagovorio na to: Jednostavno ne volim Facebook, napisao je tada Musk.

Elon Musk (Foto: Getty) Musk na Twitteru ismijao WhatsApp: Novi emotikon uz koji dolazi besplatno hakiranje telefona

Njegova objava na Twitteru prikupila je brojne komentare, među inima i upit o Muskovu odnosu prema Instagramu, na kojem Tesla i SpaceX imaju otvorene profile. Za njega je Instagram vjerojatno OK, dok god ostane neovisan o Facebooku. Dodao je kako on nikada nije koristio Facebook niti su njegove kompanije na nekom gubitku zato što nemaju otvorene profile na toj mreži. Podsjetimo, krajem prošlog tjedna Elon Musk narugao se (Facebookovu) WhatsAppu i njegovoj enkripciji jer je upravo preko te mreže hakiran Jeff Bezos.

Izvor: Fox Business
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti