Zanimljiva kreativna radionica uči djecu kako napraviti svoju prvu videoigru

Kreativna radionica namijenjena je djeci u dobi od 7 do 13 godina i u potpunosti je besplatna.

Martina Čizmić | 02.11.2021. / 10:21

Radionica Moja prva videoigra (Foto: ZFF) (Foto: ZFF)

Zagreb Film Festival već tradicionalno, tijekom svog održavanja, organizira radionicu "Moja prva videoigra". Radionica namijenjena djeci od 7 do 13 godina, na kreativan ih način uvodi u svijet osmišljavanja i izrade videoigara. 

Kako ističu organizatori, cilj je radionice uz pomoć jednostavnih alata i unaprijed pripremljenih materijala djeci približiti ovu vještinu te ih bolje upoznati s osnovnim metodama programiranja. Na radionici će se koristiti alatom Scratch, razvijenim na američkom sveučilištu MIT i namijenjenom djeci i početnicima. U svojoj izvedbi Scratch se ne koristi kompleksnom sintaksom, već posjeduje gotove elemente čijim se slaganjem kreira programski kod, što značajno olakšava usvajanje metodologije programiranja. Po završetku radionice polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu. Voditeljica radionice je Nika Tilić.

Radionica Moja prva videoigra (Foto: ZFF) Napraviti jednostavnu videoigru nije problem, samo treba krenuti

Zainteresirani za sudjelovanje u radionici, koja će se održavati 13. i 14. studenog u prostorima HUB365, Petračićeva 6, Zagreb, trebaju se prijaviti za jedan od dva ponuđena dana (u subotu, 13. studenog od 10 do 13 sati ili u nedjelju, 14. studenog od 10 do 13 sati) i to na e-mail adresu industry@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala, a radionica je besplatna.

U prostoru u kojem će biti održane radionice bit će osiguran razmak od 1,5 metra sukladno protuepidemijskim mjerama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti