Zarada od prodaje računalnog hardvera trebala bi porasti za čak 2,6 milijardi dolara samo zbog jedne igre!

Možemo se samo diviti fotografijama i videozapisima iz novog Microsoftova simulatora letenja, a mnogi vlasnici nadogradit će hardver ili kupiti nova računala kako bi iskustvo igranja bilo što realnije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.08.2020. / 12:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako ste u mladosti željeli postati pilot, upravljati zrakoplovima i uživati u fantastičnom pogledu na prirodne ljepote iz zraka, zahvaljujući Microsoftu svoju želju sada možete ispuniti, barem na računalu. Nakon dugo godina američka kompanija objavila je novu verziju zrakoplovnog simulatora (Microsoft Flight Simulator), a malo je reći da do sada objavljene fotografije i videozapisi ostavljaju bez daha.

Slika nije dostupna Odlične vijesti za gamere i rukavica izazova Sonyju: Već ovaj mjesec možemo očekivati najavu jeftinije verzije nove generacije Xboxa

Prikaz krajolika i posvećenost detaljima na vrhunskom su nivou, no nakon što na YouTubeu pogledate video, nije teško zaključiti kako će za maksimalne performanse biti potrebno i računalo sa snažnim komponentama (naknadno se očekuje i verzija za Xbox). Zbog toga tijekom sljedećih mjeseci i godina možemo očekivati pojačanu potražnju za računalima sa snažnim procesorima i grafičkim karticama, kao i za dodatnom opremom, od gamerskih stolica u kojima će leđa lakše izdržati brojne sate provedene u virtualnom kokpitu pa do prodaje igraćih palica, tj. joysticka. Prema The Vergeu, već sada je zabilježena povećana potražnja za joysticima koji su itekako tražena roba na Amazonu te vlada nestašica najpopularnijih modela.

Tijekom sljedeće tri godine, zahvaljujući Microsoft Flight Simulatoru, zarada od prodaje računalnog hardvera i periferije trebala bi se povećati za čak 2,6 milijardi dolara. Tako barem smatraju analitičari iz kompanije Jon Peddie Research (JPR) koji prate potrošnju na tržištu gamerskog hardvera. Očekuju se povećanje prodaje u svim segmentima - od gotovih konfiguracija napravljenih prvenstveno za gamere, preko nadogradnji procesora i grafike, kupovine novih i kvalitetnijih monitora, joysticka, gaming stolica pa do prodaje hardvera za virtualnu stvarnost.

Slika nije dostupna Poskupljuju videoigre: Loše vijesti za buduće vlasnike PS 5 i nove generacije Xboxa

Procjena je bazirana na prodaji oko 2,3 milijuna kopija Microsoft Flight Simulatora tijekom sljedeće tri godine, a mnogi gameri, pogotovo obožavatelji simulacija, neće štedjeti novac kako bi si osigurali što bolje iskustvo letenja u virtualnim prostorima.

Izvor: VG247
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti