Zašto biste trebali koristiti Google Family Link aplikaciju

Većina djece danas koristi pametne telefone, ponekad to zna biti potencijalno vrlo opasno

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 16.03.2017. / 13:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Dužnost svakog roditelja je da, uz osiguranje najbolje moguće kvalitete života, svoje dijete zaštiti u najvećoj mogućoj mjeri. Nažalost, ponekad se, nikako ne namjerno, kada je u pitanju korištenje tehnologije ovaj postulat zaboravi ili s vremenom izgubi... Današnja djeca, o tinejdžerima da i ne govorimo u (pre)velikoj mjeri koriste pametne telefone, tablete i ostale uređaje, što je u pravilu sasvim u redu, pod uvjetom da se pronađe prava mjera. Jer, djeca su sklona pretjerivanju, a korištenje svih navedenih uređaja vrlo lako "povuče" dijete u virtualni svijet koji može biti opasan iz više razloga, jedan od njih je svakako i pretjerana ovisnost o pametnom telefonu, koja može razvilti oblike istinske bolesti. Upravo u tom dijelu roditelji imaju najveću odgovornost, jer moraju, jednostavno moraju stvari držati pod kontrolom, što vrlo često zbog životnog ritma, pretjeranih obaveza, problema ili jednostavno umora užasno teško...

Ako ste se prepoznali u ovoj priči, onda je Google Family Link savršeno rješenje za vas, djecu i obitelj općenito. Family Link naime omogućuje da nadzirete korištenje pametnog telefona ako ga vaše dijete ili djeca imaju. Pritom ne morate djetetu uzimati pametni telefon (ili tablet), nego ćete sve relevantne i važne obavijesti dobiti na vaš uređaj. Dovoljno je da se prijavite i kreirate korisnički račun, kojim ćete podesiti aplikaciju na vašem pametnom telefonu i pametnom telefonu vašeg djeteta i stvar je spremna za korištenje. Ova aplikacija vam nudi razne opcije, između ostaloga možete odlučiti koju aplikaciju vaše dijete smije koristiti a koju ne, a dozvole konfigurirate na vašem uređaju. Također, možete nadzirati ukupno vrijeme korištenja uređaja, podesiti vrijeme kada bi vaše dijete moralo ostaviti pametni telefon i poći na spavanje... Tu su i neke druge opcije, ali kao što postoje dobre stvari ove aplikacije, moramo spomenuti i one koje će vas sasvim sigurno ograničiti. 

Prva, koja bi se u skoroj budućnosti mogla riješiti, leži u činjenici da je Google Family Link trenutačno dostupan za korištenje samo na području Sjedinjenih Američkih država. No, na službenoj web stranici možete se logirati i čekati obavijest kada će ova aplikacija biti dostupna i kod nas. Drugi ograničavajući faktor je vezan uz verziju Androida jer će Family Link raditi samo na posljednjoj verziji - Android Nougat. Ako vaš pametni telefon nema mogućnost nadogradnje na Nougat, aplikaciju nažalost nećete moći koristiti. Ipak, pozdravljamo ovu Googleovu ideju, o kojoj više možete saznati na službenim Family Link stranicama. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti