Zbog novog izazova na Facebooku djeca "nestaju" na 48 sati?

Zabrinjava što se navodno "nagrađuju bodovima" kad god netko od njihovih prijatelja ili roditelja na Facebooku spomene njihov nestanak.

Martina Čizmić | 22.10.2017. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvene mreže izvrsne su za povezivanje ljudi, ali su u posljednje vrijeme i sve veći izvor problema. Od vršnjačkog zlostavljanja, različitih predatora koji vrebaju, pa do "igara" poput Plavog kita koje djecu i tinejdžere dovode u pravu opasnost.

Posljednja opasna igra, za koju policija u Velikoj Britaniji još uvijek nije sigurna je li se proširila kao trend ili je zapravo samo neslana šala, već zabrinjava roditelje tinejdžera, ali i onih mlađih.

"48-satni izazov" od djece navodno traži da nestanu na dva dana, bez ikakvih tragova, a bodove "zarađuju" stavljanjem statusa, dijeljenjem, komentiranjem i lajkanjem objava o njihovu nestanku. Po isteku 48 sati dijete se vraća kući.

Zabrinjava što se navodno "nagrađuju bodovima" kad god netko od njihovih prijatelja ili roditelja na društvenoj mreži spomene njihov nestanak.

Roditelji djece koja su u posljednje vrijeme nestala u Velikoj Britaniji užasnuti su tim "igrama" i upozoravaju kako njihova djeca uopće ne shvaćaju da su napravila nešto pogrešno. Čak su objavljivala selfije iz policijskih vozila na putu kući i hvalila se prijateljima na društvenim mrežama.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti