Zviždačica iz Facebooka o razvoju metasvemira: "Prestravljena sam idejom dodavanja još mikrofona i senzora Facebooka u naše domove"

Facebook je reagirao na komentare zviždačice i naveo da će u 2021. potrošiti više od pet milijardi dolara na sigurnosna pitanja na čemu radi 40.000 ljudi.

Hina | 04.11.2021. / 13:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zviždačica i bivša zaposlenica Facebooka Frances Haugen izrazila je zabrinutost i prestravljena je najavama Facebooka o razvoju metaverzuma, zajedničkog virtualnog prostora.

Osobno sam prestravljena idejom dodavanja još mikrofona i senzora Facebooka u naše domove, u naše urede, da se ti sustavi ugrade u naš život, da nas špijuniraju, kad nemamo pojma kako se oni koriste tim podacima, rekla je Haugen u intervjuu za dpa.

Frances Hauge: Zviždačica koja je razotkrila Facebook - 2 Zviždačica teško optužila Facebook: "Bijes i mržnja su najlakši načini za posjećenost"

Slika nije dostupna Iz Facebooka poslali upozorenje zaposlenicima: Čini se da najgore tek dolazi

Facebook je više puta pokazao da mu se ne može vjerovati, rekla je Haugen.

Bila sam zaista šokirana najavom (naziva) meta, rekla je Haugen i kritizirala Facebook da resurse usmjerava u pogrešna područja.

Mogli smo zaštititi ljude u Etiopiji jer se odvija etničko nasilje zbog društvenih medija, rekla je Haugen.

Facebook je optužen za raspirivanje nasilja u etiopskoj regiji Tigray tako što je dopusio širenje lažnih informacija.

Činjenica da si Facebook može priuštiti 10.000 inženjera za recenziju igara, a ne za sigurnosne sustave, mislim da pokazuje izuzetan izostanak vodstva, rekla je, misleći na nedavno najavljeno zapošljavanje u svrhu razvoja metaverzuma.

Facebook je reagirao na komentare zviždačice i naveo da će u 2021. potrošiti više od pet milijardi dolara na sigurnosna pitanja na čemu radi 40.000 ljudi.

Nije istina da tvrtka može samo razvijati novu tehnologiju ili ulagati u sigurnost ljudi. Očito je da mi možemo činiti obje stvari istovremeno, a to i činimo, rekao je glasnogovornik Facebooka za dpa.

Frances Hauge: Zviždačica koja je razotkrila Facebook - 2 Facebook trese veliki skandal, zviždačica koja je otkrila mračne tajne te kompanije izašla i pred Senat: "Vodstvo ne želi napraviti promjene"

Slika nije dostupna Zviždačica s Fejsa otkrila svoj identitet i objasnila zašto je izašla u javnost: Facebooku je važniji profit, nego sigurnost korisnika

Osnivač i šef Facebooka Mark Zuckerberg nedavno je najavio da će tvrtka promijeniti ime u Meta kako bi se naglasio njezin fokus na razvoj metaverzuma kao budućnosti digitalne komunikacije.

Bivša zaposlenica Facebooka Haugen preuzela je veliku kolekciju internih dokumenata i predala ih američkom Kongresu, vlastima i odabranim medijima.

Haugen tvrdi da ti podaci dokazuju da kompanija stavlja profit ispred dobrobiti svojih korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti