Iz Sonyja imaju odlične vijesti za sve koji namjeravaju kupiti PlayStation 5

Protekle više od dvije godine otkako je počela prodaja nove generacije PlayStationa, konstantan problem bile su nestašice konzole.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2023. / 10:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još od studenog 2020. godine, kada je počela prodaja nove generacije Sonyjeve igraće konzole, veliki problem za kompaniju, odnosno sve koji su je namjeravali kupiti bila je nestašica. Zbog problema s čipovima (koji su se odrazili na brojne industrije) i velike potražnje za konzolom, mnogi se nisu mogli dokopati PlayStationa 5, odnosno morali su dosta čekati da napokon dobiju toliko željeni gadget.

PlayStation Procurile su prve informacije o PlayStationu 6

Ti dani s nestašicama PS petice su iza nas. Tako su barem objavili iz japanske kompanije tijekom konferencije za medije koju su održali na sajmu potrošačke elektronike CES, koji se ovaj tjedan održava u Las Vegasu. "Odsad svi koji žele PlayStation 5 moći će ga puno lakše pronaći u trgovinama diljem svijeta", rekao je prvi čovjek Sonyja za PlayStation Jim Ryan. On je podijelio i informacije o dosadašnjoj prodaji konzole nove generacije, koja iznosi oko 30 milijuna komada.

Prije toga Sony je objavio prodajne brojke u studenom prošle godine te je otad prodano još oko pet milijuna konzola. Na konferenciji Ryan je zahvalio fanovima PlayStationa na njihovu strpljenju u posljednje dvije i nešto godine koje su obilježili globalni izazovi, kao i velika potražnja za novom plejkom.

Slika nije dostupna Zadovoljstvo u Sonyju: Povećanje cijene PlayStationa 5 nije utjecalo na potražnju

Šef PlayStationa nije spominjao potencijalne probleme s dostupnošću njihova nadolazećeg uređaja za virtualnu stvarnost (PSVR 2) koji će se sljedećeg mjeseca pojaviti u prodaji. S obzirom na to da se situacija na tržištu čipova s nestašicama općenito smiruje, što možemo vidjeti i po ovoj najavi iz Sonyja o PlayStationu 5, ne treba očekivati probleme s njegovom dostupnošću.

Izvor: Forbes


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti