Biden kreće od nule: Neće moći naslijediti pratitelje na predsjedničkom profilu na Twitteru

Nakon inauguracije službeni profil predsjednika SAD-a (@POTUS) morat će skupljati pratitelje od nule.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2020. / 09:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Barack Obama bio je prvi američki predsjednik sa službenim profilom na Twitteru, a kada ga je na mjestu najmoćnije osobe u SAD-u zamijenio Donald Trump, osim svih klasičnih predsjedničkih obveza, naslijedio je i službene profile na Twitteru, ali i sve pratitelje. Trump je nastavio tvitati koristeći predsjednički profil @POTUS, koji trenutačno ima više od 33 milijuna pratitelja, dok su Obamini predsjednički tvitovi arhivirani.

Slika nije dostupna Nizozemski haker policiji otkrio da je pogodio šifru Trumpova profila na Twitteru te se malo "prošetao" njime

No njegovo tvitanje sa službenog predsjedničkog profila bliži se kraju te će se vratiti objavama samo putem svog privatnog profila na kojem ga prati gotovo 90 milijuna korisnika. Za usporedbu, Bidena prati nešto manje od 22 milijuna. Kao što je Trump od Obame preuzeo predsjednički profil na Twitteru, isto će u siječnju napraviti i Biden koji će, odnosno njegova administracija, početi tvitati koristeći profil @POTUS. Također, njegova administracija preuzet će i profile @WhiteHouse i @VP.

No u odnosu na razdoblje s početka 2017., ovog puta vrijedit će nova i drukčija pravila. Trumpovi tvitovi koje je objavljivao kao predsjednik također će biti arhivirani, no kada su u pitanju pratitelji, profil će krenuti od - nule. Odnosno Twitter neće napraviti istu stvar kao kada je Trump naslijedio Obamu kada su zadržali sve pratitelje te nakon inauguracije pratitelji profila @POTUS neće nastaviti s njegovim praćenjem. Ipak, Twitter će im poslati obavijest o arhiviranju dosadašnjih aktivnosti te će im ponuditi mogućnost nastavka praćenja profila. Isto se odnosi i na profile @WhiteHouse i @VP.

Slika nije dostupna Trump ostaje bez službenog predsjedničkog Twittera čim Biden položi prisegu

S obzirom na to da će korisnici dobiti obavijest o promjeni, možemo očekivati kako će mnogi nastaviti s praćenjem profila, a dolazak Bidena na vlast možda privuče i nove pratitelje.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti