Bliži se kraj za PlayStation 4: Sony se u potpunosti okreće PlayStationu 5

Iako Sony sigurno neće brzo povući PS 4 s tržišta, za neke se modele više neće obnavljati zalihe jer Sony prestaje s njihovom proizvodnjom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2021. / 07:52

PlayStation 4 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Krajem prošle godine napokon se u prodaji pojavila nova generacija PlayStationa, no navala je bila tako velika da su se samo oni najsretniji na početku uspjeli dokopati nove konzole. Potražnja za PS5 i dalje je veća u odnosu na ponudu te će trebati vremena dok proizvodnja bude mogla pratiti veliku potražnju, no za one koji žele kupiti PlayStation, a ne mogu dočekati PS5, i dalje je dostupna utješna nagrada - PlayStation 4 i 4 Pro.

Slika nije dostupna Izvršni direktor Sonyja komentirao globalnu potražnju za PlayStationom 5: “Apsolutno sve je rasprodano”

Iako službenih informacija o tome nema, čini se kako bi Sony mogao ranije od očekivanog prekinuti s proizvodnjom modela PS4 i u potpunosti se okrenuti PlayStationu 5. Prve informacije o tome pojavile su se sredinom prošlog mjeseca kada su iz Sonyja na stranicama Playstation.com za određene modele PlayStationa koji nisu bili dostupni objavili da nemaju planove za ponovnu prodaju tih modela. Nakon što su mediji prenijeli tu vijest, Sony je obavijest uklonio sa službene stranice.

Da se u Sonyju ipak pripremaju za kraj PlayStationa 4 ovih je dana stigla potvrda iz Japana. Naime, više prodajnih lanaca i trgovina kupce je obavijestilo da u budućnosti više neće obnavljati zalihe određenih modela PlayStationa 4 jer Sony prekida s njihovom proizvodnjom.

Slika nije dostupna Kakva sramota za američke svemirske snage: Vojnik zakasnio na vježbu jer je po trgovinama tražio novi PlayStation

Naravno, tako nešto nije neočekivano s dolaskom nove generacije PlayStationa, komentirali su na Tech Radaru te je jasno da će Sony s vremenom fokus u potpunosti prebaciti na PlayStation 5. Većina ljubitelja videoigara s nestrpljenjem čeka dolazak novih količina PlayStationa 5 u trgovine, no dio njih sigurno se nada kako će s vremenom Sony sniziti cijene starijih modela tako da će PS 4 i 4 Pro, dok god budu na tržištu, biti dostupni po povoljnijim cijenama.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti