Kakva sramota za američke svemirske snage: Vojnik zakasnio na vježbu jer je po trgovinama tražio novi PlayStation

Ne samo da je vojnik zakasnio na vježbu već je i svom nadređenom poslao poruku u kojem ga obavještava da će zakasniti jer po trgovinama traži PlayStation 5.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.12.2020. / 08:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka vojska nedavno je dobila još jedan vojni rod čiji će cilj biti zaštita njihovih interesa i tehnologije u svemiru. Operativno djelovanje Space Forcea trebalo bi početi sredinom sljedeće godine te će SF preuzeti zapovjedništvo svemirskim operacijama. Među Amerikancima vlada veliki interes za svemirskim snagama te je ukupno planirano zapošljavanje 16 tisuća ljudi.

Slika nije dostupna Koja komedija!? Najmlađa grana američke vojske, Space Force, već je izgubila prvu bitku

Ipak, čini se da ne cijene svi svoju ulogu i čast koju imaju kao dio Space Forcea. Naime, prema informacijama američkih medija, jedan pilot koji je dio svemirskih snaga zakasnio je na svoju obuku 30 minuta, a razlog je prilično nevjerojatan. Umjesto treniranja i pripremanja za svemirske akcije, on je svoje vrijeme proveo u trgovinama tražeći PlayStation 5. Svoje prave nakane čak nije ni pokušao sakriti te je svom nadređenom poslao poruku u kojem ga obavještava da će kasniti jer traži novu plejku po trgovinama. Kao sol na ranu, svom je zapovjedniku u poruci napisao - “Yolo, PS5 > disciplinske mjere”, odnosno “živi se samo jednom”, a novi PlayStation važniji mu je od kazne koja ga čeka kao člana Space Forcea.

Slika nije dostupna Američke svemirske snage traže novake: "Možda vaša sudbina nije na ovom planetu"

Možemo samo pretpostaviti što je prošlo kroz glavu zapovjedniku kada je dobio takvu poruku, a vojniku je, naravno, izrečena zaslužena kazna te je ukoren i degradiran, uz smanjenje plaće. Prema dokumentu koji je objavljen na stranici Task and Purpose, vojniku se zamjera kašnjenje na vježbe te se naglašava da je uvrijedio nadređene osobe napisavši im da je kupovina PlayStationa važnija od disciplinskih mjera. Njegovo ponašanje je ekstremna devijacija od profesionalizma koji se očekuje od članova vojnih postrojbi, stoji u dokumentu, a ono što u ovoj čudnoj i prilično nevjerojatnoj priči nismo saznali jest je li vojnik na kraju ipak uspio kupiti PlayStation.

Izvor: Task and Purpose
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti