Expo GameRi: Poznat datum održavanja prve gaming konvencije u Rijeci

Organizatori Expo GameRi obećavaju dobar provod za sve uzraste te pregršt različitih sadržaja.

Hina | 09.03.2024. / 10:44

Gameri (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Prvi riječka gaming konvencija Expo GameRi bit će održana 6. i 7. travnja u zgradi Exportdrva u Rijeci, koja će postati centar gaming svijeta i novih tehnologija, uz zabavni i edukativni program za sve uzraste, najavili su u subotu organizatori.

Expo GameRi organiziraju agencija Rivira i Udruga 3. zmaj s partnerima, GameHub-om i gaming portalom HCL.hr, a pokrovitelji su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica grada Rijeke.

Kako je najavljeno, ljubitelji turnira i esportsa moći će se okušati u gaming zonama i osvojiti nagrade. Fantastic Esports Pula donose turnire u igrama CS 2 i Valorant, GameHub priprema turnire u igri Forza Horizon, dok Zagreb Tekken Showdown priprema zabavne Tekken 8 turnire.

Posjetitelji će moći pratiti hrvatske nacionalne kvalifikacije za igru eFootball u organizaciji Hrvatskog eSport Saveza. Moći će isprobati popularne ili tek objavljene igre, tehnologije i gadgete na štandovima domaćih i stranih game developera.

Predstavit će se razni proizvođači i distributeri gaming opreme i računala, inovatori, Riteh Racing Team te ratovi robota na štandu Fightboticsa.

Na panelima će se razgovarati o osnaživanju domaće gaming industrije, o ženama u gamingu, o ulozi medija u gaming industriji te o inkluziji igrača s invaliditetom.

Organizatori najavljuju i razgovor s Hrvatskim esports savezom o ulasku u Hrvatski olimpijski odbor te razgovore s hrvatskim i stranim game developerima, s fokusom na indie developere, odnosno nezavisne proizvođače videoigara.

Najmlađe očekuju kreativne radionice, radionice robotike i slaganje STEM igračaka te edukativno-zabavna predstava. Najavljene su i i radionice akrobacija Aerial Cosplaya, na kojima će se moći okušati u akrobacijama na kolutu i svili, uz mentore.

Za ljubitelje adrenalinskih sportova najavljena je Airsoft Arena, bit će priređeno Cosplay natjecanje te veliki Expo GameRi party i zabava uz DJ-a.

Najavljen je i koncertni spektakl Videogames in Orchestra, a nastupit će članovi riječkog Simfonijskog orkestra, zbor mladih Josip Kaplan te bend riječkih glazbenika.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti