Gdje ima želja, ima i način: Kineske vlasti ograničile igranje videoigara, gameri otkrili "rupe" u pravilima

Pozvali su roditelje da intenzivnije nadziru svoju djecu kako ona ne bi iskorištavala roditeljske račune za neograničeno igranje.

Martina Čizmić | 12.10.2021. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad je kineska vlada donijela odluku prema kojoj maloljetnici neće smjeti igrati videoigre više od tri sata tjedno, nije dugo trebalo da domišljati gameri pronađu "rupe" u pravilima.

Slika nije dostupna Kina djeci ograničila videoigre na tri sata tjedno

Slika nije dostupna Novim pravilima Kina bi mogla uništiti šanse mladih gamera da postanu profesionalni esportaši

Na nekim platformama za trgovanje moguće je unajmiti račun za igranje , koji omogućuje korisnicima da zaobiđu nadzor unajmljivanjem i kupovinom drugih računa kako bi mogli igrati videoigre bez ograničenja. To znači da još uvijek postoje propusti kojima se treba pozabaviti, stoji u komentaru službenog medija Komunističke stranke.

Navode i kako bi tvrtke koje se bave izdavanjem i prodavanjem videoigara morale "aktivno ispunjavati društvene obaveze", "biti odgovorne za zdrav rast sljedeće generacije" te "promovirati zdravi razvoj industrije".

Pozvali su roditelje da intenzivnije nadziru svoju djecu kako ona ne bi iskorištavala roditeljske račune za neograničeno igranje.

Slika nije dostupna Mladi su postali previše ovisni: Kinezi online videoigre usporedili s drogama

Podsjetimo, Kina se već godinama bori s epidemijom gamera koji neograničeno igraju videoigre zbog čega se u potpunosti izoliraju od "normalnog" života, a bilo je i slučajeva u kojima su gameri preminuli jer su tijekom igranja zaboravili jesti, piti i spavati.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti