Infinum se širi na Makedoniju: Preuzeli tvrtki 3P Development i planiraju nova zapošljavanja

Ovom transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata.

Martina Čizmić | 01.12.2021. / 12:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska tvrtka za razvoj digitalnih proizvoda, Infinum, širi svoje poslovanje i na Makedoniju preuzimanjem makedonske tvrtke 3P Development. Kako su istaknuli iz Infinuma, planiraju intenzivno ulagati u novu makedonsku podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim na oko 100 zaposlenika.

Iz Infinuma priopćuju kako se radi o provedbi strateškog plana globalne ekspanzije. U posljednjih šest mjeseci otvorili su urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija diljem Europe i Amerike. Međutim, tu se ne namjeravaju zaustaviti. Trenutno na navedenim lokacijama aktivno traže stotinjak kolegica i kolega za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta.

Slika nije dostupna Interni alat Infinuma prerastao u tech kompaniju čiji alat koristi više od 10 tisuća ljudi diljem svijeta

U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru - radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma, izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma.

Pojasnio je kako je pripajanje makedonske agencije dio Infinumove strategije jačanja prisutnosti u regiji. Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzet će osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev, koji će na toj poziciji biti zadužen za razvoj Infinuma na makedonskom tržištu. Iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P živio je nekoliko godina u Pragu i New Yorku, te između ostalog, radio za Oracle i Seavus.

Veza s Infinumom bila je kao ljubav na prvi pogled. Od prvog dana bio sam impresioniran načinom organizacije, odnosom prema zaposlenicima i klijentima. Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima, poručio je Kosev.

Ovom transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata.

Slika nije dostupna Berlinski startup investitor APX u lovu na nove prilike za ulaganje u Hrvatskoj i regiji  

Slika nije dostupna Stručnjaci Infinuma i Porsche Digital Croatia organiziraju besplatni tečaj izrade web i mobilnih aplikacija

Aktivno tražimo tvrtke komplementarne Infinumu, kako na Zapadu, tako i u regiji. Kod Gjorgija i njegovog tima prepoznali smo slično razmišljanje te želju da postanu dio Infinumovih globalnih ambicija. Osim toga u Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, te iskustvo u skaliranju biznisa, dodao je Kapraljević.

3P Development će, sada u sklopu Infinuma, nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Inače, zbog veličine Infinum grupe transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti