Japanci mame bogataše letećim motociklom: Može ostati u zraku i do 40 minuta, no postoji i jedan "sitan" problem

Japanska start-up tvrtka nada se da može nagovoriti bogate potrošače da zamijene svoje superautomobile za leteći motocikl, čija je cijena "prava sitnica" i koji se od danas nalazi u prodaji.

Branimir Vorša | 26.10.2021. / 15:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Start-up tvrtka iz Tokija A.L.I. pustila je u prodaju leteći motocikl XTurismo Limited Edition, koji osim konvencionalnog motora, ima i četiri električna motora za pogon propelera pomoću kojih može ostati u zraku 40 minuta te letjeti maksimalnom brzinom od 100 kilometara na sat.

Dosad je izbor bio kretati se po tlu ili u zraku. Nadamo se da nudimo drugačiju metodu kretanja, rekao je Daisuke Katano, izvršni direktor A.L.I.-ja.

Njihov XTurismo zapravo ima tijelo poput motocikla postavljeno na okvir s propelerima. Kad je u stanju mirovanja, stroj stoji na sletnim sanjkama.

Slika nije dostupna "Još nezabilježeno na dva kotača": Ducatijev novi motocikl dolazi s dva radara

Slika nije dostupna Od Tesle ćete vidjeti sve, ali ne i električni motocikl

Navedena tvrtka, međutim, ne želi privući bogate kupce samo riječima, pa je organizirala i pokazivanje XTurisma u pogonu, odnosno letu na trkaćoj stazi blizu planine Fuji.

Katano je priznao da će kratkoročno novi korisnici biti ograničeni na korištenje XTurisma isključivo na pistama, no da bi se ta hibridna letjelica mogla koristiti i za potrebe spašavanja na nepristupačnom terenu.

Cijena XTurisma iznosi 680.000 dolara.

Ono što se može isto tako primijetiti iz demonstracije mogućnosti XTurisma jest i da je to izrazito bučan stroj. Pogledajte video pa prosudite sami.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti