Je li za videoigre bolji PlayStation 5 ili gamerski PC? Za direktora iz Sonyja odgovor je jasan

U Sonyju imaju velike planove za ovogodišnje šoping razdoblje, kada će mnogi poželjeti upravo novi PlayStation.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.12.2023. / 12:29

Nova verzija PS5 (Foto: Sony)

Kraj godine razdoblje je kada se najviše troši, a visoko na listu želja su pokloni povezani s videoigrama. Mnogi će ispod bora poželjeti novu konzolu, gamerski hardver ili novu igru, a sve popularniji su i pokloni koji se ne mogu postaviti ispod bora, poput pretplata za gamerske servise ili virtualnih valuta u videoigama. U nedavnom intervjuu za Nikkei, jedan od direktora u Sonyju Hideaki Nishino komentirao je situaciju pred nadolazeće blagdane i šoping groznicu te je rekao kako će japanska kompanija “napasti” ovo šoping razdoblje s hardverom, sadržajem i periferijom.

Nova verzija PS5 Sony predstavio novu verziju PlayStationa 5: Evo kada počinje prodaja i koliko će stajati

Kompanija ima velike planove vezane uz prodaju svoje konzole PlayStation 5 te do kraja fiskalne godine, što je u ožujku 2024., žele prodati 25 milijuna konzola. Da bi u tome uspjeli, od velike važnosti im je prodaja tijekom prosinca, kada je potražnja najveća. A da bi ponuda bila u skladu s potražnjom, što od predstavljanja ove konzole sve do nedavno nije bio slučaj, Nishino kaže kako je Sony uložio velike napore kako bi osigurao konstantnu dostupnost čak 2 tisuće dijelova potrebnih za proizvodnju PS petice.

Osim o prodaji, ovaj direktor Sonyja dotakao se i odnosa njihove konzole i gamerskih osobnih računala. Prema njemu, nema dvojbe oko toga koje je rješenje bolje za gamere. To je, naravno, PlayStation 5.

Naime, dok vlasnici osobnih računala moraju potrošiti više novaca, ali i vremena kako bi sastavili osobno računalo koje će hardverski, odnosno grafički biti konkurentno PlayStationu 5, ova konzola nudi isto to iskustvo, ali “direktno iz kutije”. Dakle, nema problema sa sastavljanjem komponenata, softverom i slično, sve što treba je uključiti konzolu i pokrenuti igru. Naravno, razlika je u tome što se osobna računala mogu naknadno nadograđivati s boljim hardverom, dok jednom kada kupite igraću konzolu, hardver se više ne može mijenjati. S druge strane, kada kupite igre za konzolu, znate da je ta igra napravljena upravo za taj hardver te da neće biti problema s pokretanjem i igranjem.

Sve, naravno, ovisi i o samim korisnicima, odnosno njihovim potrebama jer gamerski PC koji je skuplji i u čije sastavljanje treba uložiti truda i vremena, može koristiti za druge stvari poput škole, fakulteta i posla, dok je PS5 primarno namijenjen igranju.

PlayStation Sony patentirao novu opciju koja bi trebala dramatično poboljšati iskustvo igranja na PlayStationu

Podsjetimo, Sony je nedavno predstavio i Slim verziju PlayStationa 5 za koju se nadaju da će dodatno povećati potražnju za njihovom konzolom, a u prodaji se pojavila i dlanovna konzola PlayStation Portal na kojoj se, barem za sada, mogu samo streamati igre s PlayStationa 5.

Izvor: Nikkei

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti