Sony patentirao novu opciju koja bi trebala dramatično poboljšati iskustvo igranja na PlayStationu

Gamerske kompanije pokušavaju pronaći nove načine da poboljšaju iskustvo igranja, a ovo bi mogao biti jedan od takvih zanimljivih noviteta koji je namijenjen korisnicima PlayStationa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2023. / 12:54

PlayStation (Foto: Afp)

Sony je prijavio novi patent za videoigre koji bi mogao promijeniti način na koji gameri proživljavaju svoje omiljene trenutke iz igara koje su već odigrali. Naime, patent opisuje opciju kojom će se gameri moći vratiti nazad u igru na bilo koje mjesto koje žele, odnosno moći će ponovno proživjeti/odigrati najzanimljivije trenutke videoigre bez potrebe da za najbolju scenu prvo odigraju cijeli jedan nivo.

PlayStation Sony najavio streaming igara za PlayStation 5

Kada se vrate natrag na željeni dio, gameri će moći ne samo ponovno odigrati taj dio igre već mogu odabrati i neki drukčiji način prolaska tog dijela ili mogu ugrabiti više bodova i slično te onda ponovno nastaviti igrati igru do kraja. U patentu je opisano kako se dijelovi igre mogu podijeliti na posebna potpoglavlja s tzv. trigger točkama s kojih je moguće nastaviti igru i odmah krenuti u akciju, preskačući neke dosadne i duge dijelove igre.

Iako neke stvari o načinu implementacije patenta u same igre još nisu u potpunosti jasne, čini se da će Sony podatke o igrama pohranjivati na neki centralizirani server s kojeg će ih korisnici naknadno moći učitati i ponovno odigrati najzanimljivije scene. Taj je patent povezan s nekim drugim, ranijim patentima koje je Sony prijavio još 2019. godine, tako da japanska kompanija o toj opciji razmišlja i priprema je godinama.

S obzirom na to da je konkurencija na tržištu velika, jasno je da gamerske kompanije pokušavaju pronaći nove načine da poboljšaju iskustvo igranja, a ovo bi mogao biti jedan od takvih zanimljivih noviteta koji je namijenjen korisnicima PlayStationa. Opcija vraćanja na određene zanimljive točke tijekom igranja namijenjena je samo za igre za jednog igrača, a ne za online igre u kojima sudjeluje više ljudi.

Nova verzija PS5 Sony predstavio novu verziju PlayStationa 5: Evo kada počinje prodaja i koliko će stajati

Naravno, niti jedan patent nije garancija da će ideja s papira jednom zaista postati i stvarnost, no ova se opcija zaista čini zanimljivom i mogla bi privući pozornost gamera, stoga se ne treba čuditi ako se iz Sonyja zaista odluče implementirati je u svoje igre. Također, ako Sony prijeđe s patenta na djelo, može se očekivati da će ta opcija biti dostupna samo za nove igre, a ne i za one već izdane, iako ni to nije nemoguće napraviti s nekom softverskom nadogradnjom.

Izvor: Insider-gaming
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti