Microsoft i Nvidia najavili dogovor koji će razveseliti brojne gamere

Novo partnerstvo između Microsofta i Nvidije označava značajan korak naprijed za igranje računalnih igara u oblaku.

Branimir Vorša | 12.06.2023. / 15:47

Nvidia/Xbox
Nvidia/Xbox (Foto: Afp)

Microsoft je najavio planove za prijenos PC Game Pass računalnih igara na Nvidijinu uslugu streaminga GeForce Now. Najavu je dala voditeljica iz Xboxa Sarah Bond tijekom privatnog brifinga za medije u Los Angelesu. Prema Bond, korisnici će moći igrati svoj PC Game Pass katalog računalnih igara na svim uređajima koje podržava Nvidia GeForce Now.

Jensen Huang Smatraju ga vizionarom i uspoređuju s Elonom Muskom: Njegova kompanija uskoro će vrijediti bilijun dolara

Vijest je u objavi na blogu potvrdio i Joe Skrebels, glavni urednik Xbox Wirea, navodeći da će PC Game Pass katalog računalnih igara biti dostupan na raznim uređajima, uključujući PC računala s niskim specifikacijama, Mac računala, Chromebookove, mobilne uređaje i TV uređaje. Uvođenje ove značajke dogodit će se u nadolazećim mjesecima.

Značajan korak naprijed za igranje računalnih igara u oblaku

Partnerstvo između Microsofta i Nvidije označava značajan korak naprijed za igranje računalnih igara u oblaku. Pretplatnici PC Game Passa moći će iskoristiti Nvidijinu uslugu streaminga igara visokih performansi, koja nudi vrhunske performanse i nižu latenciju u usporedbi s Microsoftovom uslugom Xbox Cloud Gaming.

Suradnja također proširuje Microsoftovu podršku za Microsoft Store na servisu GeForce Now izvan same kupnje, obuhvaćajući i pretplatu na PC Game Pass. Nvidia je prethodno najavila da će podrška za Microsoft Store biti dostupna u bliskoj budućnosti, što ukazuje da bi se integracija PC Game Passa na GeForce Now mogla dogoditi relativno brzo.

Dvije muhe jednim potezom?

Partnerstvo između Microsofta i Nvidije proizlazi iz većeg sporazuma između te dvije kompanije sklopljenog ranije ove godine. Kao dio ugovora, Microsoft je licencirao Xbox PC igre za GeForce Now na razdoblje od 10 godina. Tim se potezom željelo riješiti zabrinutosti koje su postavili regulatori u vezi s Microsoftovom predloženom akvizicijom Activision Blizzarda. Ako ta akvizicija bude odobrena, također će omogućiti pristup Activision Blizzard naslovima.

Nvidijin demo korištenja AI tehnologije za NPC likove u računalnim igrama VIDEO Nvidia pokazala viziju budućnosti računalnih igara, pogledajte o čemu je riječ

Unatoč suočavanju s regulatornim preprekama u Velikoj Britaniji vezanim za akviziciju Activision Blizzarda, Microsoftova odluka da ponudi svoju pretplatu na PC Game Pass na konkurentskoj usluzi igranja u oblaku, kao što je GeForce Now mogla bi potencijalno pomoći u uvjeravanju regulatora u korist predložene akvizicije Activision Blizzarda. Neočekivani potez pokazuje spremnost Microsofta da surađuje s raznim pružateljima računalnih igara u oblaku, kao dio svoje šire strategije.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti