Može li ova igra srušiti Call of Duty i postati najprodavanija u 2023. godini?

Samo dva puta u proteklih 13 godina igre iz franšize Call of Duty nisu bile najprodavanije na svijetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2023. / 10:20

Call of Duty (Foto: Afp)

Kako se bliži kraj školskog polugodišta te vrijeme kada će dio zaposlenih uzeti godišnji odmor, mnogi će to slobodno vrijeme iskoristiti za najdraži hobi - igranje videoigara. A u kojim bi igrama tijekom ovih blagdana gameri mogli najviše uživati, možemo pretpostaviti na temelju popisa najprodavanijih igara ove godine. Popis je objavila kompanija Circana (bivši NDP) i odnosi se na prodaju igara do kraja studenog. Iako je popis ograničen samo na SAD, nije teško zaključiti kako su iste igre popularne i na brojnim drugim tržištima diljem svijeta.

Call of Duty Microsoft i Sony osigurali budućnost Call of Dutyja na PlayStationu

Od 2009. godine tim popisom dominiraju igre iz franšize Call of Duty i odonda do danas samo dva puta CoD nije bio najprodavanija igra na svijetu - tu titulu preuzeli su Red Dead Redemption 2 i Grand Theft Auto V. Prošle godine popisom je ponovno dominirao Call of Duty, i to verzija Modern Warfare II, a ove je godine predstavljen njezin nasljednik. Prema dosadašnjim prodajnim brojkama, prvo mjesto po prodaji na tržištu videoigara ipak drži jedna druga igra - Hogwarts Legacy Warner Brosa.

Treći dio Modern Warfarea najprodavanija je videoigra u studenom, no prema Circani, te brojke i dalje nisu dovoljno dobre da bi srušile Hogwarts Legacy. S obzirom na to da je sada ključni period za tržište jer će mnogi pod borom poželjeti novu videoigru, jasno je da bi se ovaj popis do kraja godine mogao promijeniti i da bi te dvije igre mogle zamijeniti mjesto. Pogotovo zbog činjenice što je Hogwarts Legacy objavljen još u veljači, dok se novi CoD pojavio u prodaji tek prije nekoliko tjedana.

Još u svibnju objavljene su službene brojke o prodaji Hogwarts Legacyja i tada smo saznali kako je ta brojka premašila 15 milijuna komada. Kako poslije toga nije objavljeno da je prodaja dosegla 20 milijuna, može se pretpostaviti da ta brojka još nije dostignuta, no mogla bi biti uskoro, komentirali su na IGN-u.

Videoigre Strašni detalji: Zbog ovisnosti o igrama maloljetnik se jako udebljao, napustio školu, izgubio prijatelje, postao depresivan i tjeskoban

Mat Piscatella, analitičar iz Circane, naglasio je kako je prodaja Hogwarts Legacyja dodatno povećana nakon objave verzije za Nintendov Switch, dok je prodaja Modern Warfarea 3, iako te brojke općenito nisu loše, ipak u padu u odnosu na prošlogodišnju verziju.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti