Nadolazeća verzija popularne igre bit će potpuno besplatna

Igra će biti besplatno dostupna za preuzimanje i igranje, a i dodatni sadržaj bit će besplatan, no postojat će neke opcije koje će se ipak trebati platiti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2023. / 10:30

Sims (Foto: Afp)

Odlične vijesti za sve ljubitelje igre Sims. Nakon što je prošle godine verzija ove igre Sims 4 postala besplatna za download i igru, iz kompanije Maxis koja stoji iza razvoja Simsa, sada su najavili kako će i njihova sljedeća igra simulacije života također biti besplatna.

YouTube Počela testiranja: Uskoro ćemo na YouTubeu moći igrati videoigre?

Nova igra, za koju su naglasili kako neće biti Sims 5, već nova igra Project Rene bit će potpuno besplatna za preuzimanje i igranje, a u igri se neće koristiti taktika iz Sims Mobilea u kojem će igranje biti ograničeno zbog količine energije virtualnih likova, osim ako korisnici ne kupe novu energiju.

Želimo da Project Rene bude besplatan za preuzimanje. A to znači da, kada je spreman i u potpunosti otvoren za igrače, moći ćete se pridružiti i igrati i istraživati Projekt Rene bez pretplate, bez kupovine same igre ili mehanike bazirane na energiji, komentirala je Lyndsay Pearson, potpredsjednika kreative u Maxisu. Što se monetizacije tiče, koristit će model sličan igri Sims 4, iako se čini kako u toj kompaniji i dalje razmišljaju o načinima na koji mogu učinkovito unovčiti nadolazeću igru.

Project Rene podržavat će dodatni sadržaj - iako će DLC većinom biti besplatan, bit će dostupne i ekstenzije takvog besplatnog sadržaja koje će se morati kupovati. Kao primjer spomenula je dodatke za različite vremenske prilike koji bi bili svima dostupni bez naknade, no za one koji žele opcije poput npr. klizanja ili grudanja, za njih će morati platiti.

Sims Kako izgleda kad pustite 25 chatbotova u virtualni grad? Mogli biste se iznenaditi

Nova verzija Simsa, dakle, neće zamijeniti aktualne Simse 4, niti će to biti igra koja se razvija umjesto Simsa 5, već će Maxis i dalje nastaviti s razvojem i podrškom i za Sims 4 i za Project Rene u isto vrijeme i neovisno jedna o drugoj. Cilj koji žele postići s novom igrom baziranoj na popularnoj franšizi, objasnili su iz kompanije, jest omogućiti korisnicima drukčiji način na koji mogu igrati Simse. Project Rene omogućit će multiplayer igranje kao i igranje s korisnicima na drugim platformama, a ono što je još poznato o ovoj igri jest da je u potpunosti promijenjen i poboljšan način gradnje virtualnih objekata unutar igre.

Ono što ljubitelji Simsa žele znati, jest kada bi nova verzija popularne igre trebala postati dostupna, no ta informacija još nije poznata.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti