Najbolje pojačanje Googleova gaming servisa: Jedan od osnivača Croteama prešao u Stadiju

Jedan od suosnivača Croteama, Alen Ladavac, odlučio je krenuti u nove izazove. Odnedavno je dio Google Stadia tima.

Martina Čizmić | 08.10.2019. / 09:01

Ekipa Croteama na Reboot InfoGameru (Foto: Croteam) (Foto: Croteam)

Kad je u ožujku ove godine Google predstavio svoj novi servis za igranje videoigara, Google Stadia, većina je ljubitelja "igranja" s oduševljenjem trljala ruke i veselila se igranju.

Iako je oduševljenje u Hrvatskoj splasnulo kad smo saznali da Lijepa naša nije na popisu zemalja u kojima će Stadia biti dostupna, to ne znači da Hrvati neće imati svoje prste u Stadiji. I to kakve prste.

Google Stadia Google mijenja pravila igre: Predstavljena je budućnost igranja videoigara – Stadia!

Alen Ladavac, jedan od suosnivača najpoznatijeg studija za izradu videoigara, Croteama, objavio je kako odlazi upravo u Google Stadia.

Kako je naveo u objavi na svom LinkedIn profilu, radit će u Googleovim uredima u Njemačkoj te se veseli novim izazovima.

 

Pokušali smo dobiti malo više informacija od Alena, no zahvalio nam se na interesu i dodao kako "u ovom trenutku nisam u prilici komentirati te teme".

Ekipa Croteama na Reboot InfoGameru (Foto: Croteam) Već 25 godina rade videoigre u Hrvatskoj, imaju svjetske hitove i ne planiraju tako skoro stati

Da je Alenovim odlaskom u Stadiu Google zasigurno na dobitku, jasno je svima, a mi se možemo samo nadati da će zahvaljujući "hrvatskom utjecaju" možda Stadia u nekoj skorijoj budućnosti biti dostupna i kod nas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti