Najveći Kindle do sada: Amazonov čitač e-knjiga dolazi s olovkom za pisanje po ekranu

Dijagonala ekrana Scribea iznosi 10,2 inča, a uređaj se prodaje s olovkom za pisanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2022. / 09:26

Novi Kindle (Foto: Amazon)

Dok se Amazon prošlih godina držao provjerene formule i predstavljao blage nadogradnje svojih čitača e-knjiga, jučer su predstavili novi uređaj koji donosi značajne promjene i sigurno će privući pozornost ljubitelja elektronskih knjiga. Dvije su glavne značajke Kindlea Scribea s kojima se ovaj razlikuje od postojećih modela - to su veličina ekrana i podrška za stylus za pisanje po ekranu.

Slika nije dostupna Amazon priprema novi model Kindlea s većim ekranom

Dijagonala ekrana ovog uređaja iznosi 10,2 inča, što je značajno više u odnosu na ostale čitače e-knjiga ove kompanije. Amazon je i ranije imao u ponudi Kindle s većim ekranom (9,7 inča), no model DX odavno je povučen iz prodaje.

Osim što ima veći ekran, Scribe ima i veću cijenu u odnosu na ostale Amazonove uređaje. Cijena osnovnog modela tako iznosi 339 dolara, a dostupan je u verzijama od 16, 32 i 64GB. U okviru te cijene korisnici će, osim samog uređaja, dobiti u stylus za pisanje po ekranu koji se, kada se ne koristi, može magnetski povezati s Kindleom. Dostupna je i Premium verzija olovke koju je, naravno, potrebno više platiti, a uključuje gumicu, opciju prečaca i još neke opcije.

Jeff Bezos Za Jeffa Bezosa ovo je najpametnija stvar koju su napravili u Amazonu

Sa stylusom korisnici će moći pisati natuknice uz knjige koje čitaju, a Scribe dolazi i s opcijama za pisanje zabilješki i vođenje dnevnika. Također, moguće je na uređaj slati i PDF datoteke i na njemu ih potpisivati.

Na mreži možemo pročitati komentare kako je Scribe u biti samo veća verzija Kindlea Oasis s olovkom za pisanje, no bez tipki za okretanje stranica te nije vodootporan. U prodaji ga očekujemo do kraja godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti