Nije sve samo posao: Unutar Teamsa korisnicima će biti dostupne i videoigre

To neće biti komplicirane igre za koje je potrebno puno vremena, već Microsoftovi klasici poput Solitarea i Minesweepera te igre Wordament i IceBreakers.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2022. / 10:03

Kontroler za igranje (Foto: Getty Images)

Microsoft želi napraviti Teams još privlačnijim korisnicima i nagovoriti ih da u njihovu programu za (poslovnu) komunikaciju provedu što više vremena tako što su - dodali igre. Iako se čini da igranje i posao ne idu jedno s drugim, u Microsoftu se pozivaju na istraživanja koja pokazuju suprotno te kako igranje videoigara s kolegama može imati velik utjecaj na povezivanje i zbližavanje zaposlenika. Također, malo zabave tijekom napornoga dana prepunog poslovnih obveza i sastanaka sigurno ne škodi.

Slika nije dostupna Neprekidni virtualni sastanci negativno utječu na zaposlenike: Microsoft ima rješenje koje će smanjiti stres

Igre će biti dostupne unutar aplikacije Games for Work za Teamse i to neće biti komplicirane igre za koje je potrebno puno vremena, već Microsoftovi klasici poput Solitarea i Minesweepera te igre Wordament i IceBreakers. U igrama može sudjelovati od 2 do čak 250 osoba, no kako bi se družili, zaposlenici čak i ne moraju igrati, već mogu samo gledati druge kako igraju te i tako sudjelovati u druženju s kolegama, objasnila je cilj koji žele postići Nicole Herskowitz iz Microsofta.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će igranje utjecati na produktivnost zaposlenika, a prema studiji koju su proveli znanstvenici s Brigham Young Universityja, pokazalo se kako igre zaista imaju mogućnost poboljšati povezanosti i kolaboraciju unutar timova. Također, mogu imati i veliki utjecaj na produktivnost jer, prema rezultatima tog istraživanja, timovi koji zajedno igraju videoigre pokazali su se čak 20 posto produktivnijima u odnosu na tradicionalne zajedničke aktivnosti poput team buildinga.

Kontroler za Xbox Zamjena za konzole i računala: Microsoft razvija jeftiniji uređaj za streamanje videoigara

Ipak, treba naglasiti kako se rezultati istraživanja odnose na timove osoba koje se ranije nisu poznavale, dok kod zaposlenika koji se dobro poznaju kompetitivne igre potencijalno mogu pobuditi negativne veze iz nekih prošlih iskustava.

Izvor: PC Gamer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti