Nova opcija popularne društvene mreže: Prikazivat će se objave “najzanimljivijih ljudi na svijetu”

Unutar tog feeda tako će se pojavljivati objave, odnosno fotografije glazbenika, umjetnika, sportaša i drugih popularnih i poznatih osoba.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2023. / 16:02

Pametni telefon, ilustracija (Foto: Getty Images)

Iako je tržište društvenih mreža prilično zasićeno te su korisnicima dostupne brojne platforme na kojima mogu objavljivati svoje tekstualne statuse, odnosno fotografije i videozapise, povremeno se ipak pojavi neka nova aplikacija koja privuče pozornost većeg broja ljudi. Takva je aplikacija BeReal, koju je Apple proglasio najboljom aplikacijom za iPhone u 2022. godine i koja je u kratko vrijeme privukla veliki broj korisnika.

Slika nije dostupna Biste li na društvenoj mreži objavili ovaj trenutak? BeReal računa upravo na to

Kada se pojavila, aplikacija je omogućila jedinstven način objave sadržaja (koji su s vremenom i konkurenti počeli kopirati) - korisnici jednom dnevno dobiju obavijest kako u roku od 2 minute trebaju objaviti fotografiju snimljenu s obje kamere, i prednjom i stražnjom. Time se korisnike potiču da prikažu ono što zaista rade u tom trenutku jer nemaju vremena za pripremanje i poziranje za fotografiranje. S vremenom su, kako mediji nagađaju, zbog pada popularnosti, dijelu korisnika omogućili i dvije dodatne dnevne objave, a sada su predstavili jednu novu zanimljivu opciju.

Točnije, novi timeline i to samo za, kako su ih nazvali, “najzanimljivije ljude na svijetu”.

Unutar tog feeda tako će se pojavljivati objave, odnosno fotografije glazbenika, umjetnika, sportaša i drugih popularnih i poznatih osoba. Naravno, kako je to pravilo na ovoj mreži, i oni će morati poštivati ranije spomenuta pravila objavljivanja fotografija s obje kamere u kratkom roku kada dobiju obavijest od aplikacije. Takav način objave omogućuje da korisnici zavire u nefiltriranu i spontanu svakodnevicu osoba koje su im iz nekog razloga zanimljive

App Store Sve je veća popularnost ove društvene mreže: Kopirali su je Instagram i TikTok, a sada je proglašena aplikacijom godine na iPhoneu

RealPeople nije vezan uz influencere, skupljanje lajkova i komentara ili promocije brendova. Nećete vidjeti savršeno photoshopirane fotografije, preporuke proizvoda ili oglase skrivene kao objave. Pokušava pokazati kako smo svi sličniji nego što to mislimo, objavili su na blogu kompanije.

Nova opcija na početku će biti dostupna samo u Velikoj Britaniji, a nakon toga bi se trebala proširiti i na druga tržišta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti