PlayStation 5 Pro stiže sljedeće godine?

Na mreži su se pojavile nove glasine oko poboljšane verzije Sonyjeve konzole nove generacije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2023. / 14:59

PlayStation (Foto: Afp)

Nakon što je Sony tijekom proteklih mjeseci predstavio dva velika noviteta namijenjena gamerima - dlanovnu konzolu PS Portal te novu verziju PlayStationa 5 Slim, koja dolazi s odvojivom prostorom za diskove, čini se kako japanska kompanija gamerima priprema još jedno iznenađenje. Glasine o PlayStationu Pro mrežom su kružile i ranije, a ponovno su se pojavile ovaj tjedan. Prema njima, Sony trenutačno razvija snažniju konzolu pod kodnim imenom Project Viola koja bi se u prodaji trebala pojaviti tijekom sljedeće godine.

Nova verzija PS5 Sony predstavio novu verziju PlayStationa 5: Evo kada počinje prodaja i koliko će stajati

S obzirom na to da je model Pro spomenuo i Tom Henderson sa stranice InsideGaming, koji je prvi objavio i informacije o PlayStationu 5 Slim, zaista možemo pretpostaviti da bi se ove glasine mogle pokazati istinitim. Također, treba podsjetiti kako je Sony i za prošlu generaciju svoje igraće konzole predstavio verziju Pro. Henderson je malo precizniji s datumima predstavljanja nabrijane verzije nove plejke - njeno predstavljanje možemo očekivati u rujnu, a početak prodaje u studenom sljedeće godine, taman pred početak blagdanske prodaje.

Nova verzija konzole trebala bi imati nabrijaniji procesor i grafiku, no prema onome što sada možemo pročitati na internetu, ta poboljšanja neće biti radikalna u odnosu na aktualnu verziju tako da vlasnici PS petice vjerojatno neće ponovno trošiti novac samo kako bi dobili malo bolji uređaj u odnosu na onaj koji već sada posjeduju. Pogotovo što možemo očekivati da će Pro verzija biti još skuplja.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i Microsoft krenuti istim putem i predstaviti nabrijaniju verziju Xboxa. Njihova konzola nove generacije već je dostupna u dvije verzije - model Xbox Series S dolazi sa slabijim hardverom, dok model Series X ima bolji hardver, ali naravno, i višu cijenu. Dok je Sonyju hardver od velike važnosti, Microsoft ima velike planove i na polju gamerskih servisa te žele da njihov Game Pass bude dostupan na što većem broju uređaja. Izvršni financijski direktor Xboxa Tim Stuart čak je nedavno spomenuo i mogućnost dostupnosti Game Passa na PlayStationu i Nintendu, no prvi čovjek gaminga za Microsoft Phil Spencer naknadno je demantirao te informacije.

Nova verzija PS5 Je li za videoigre bolji PlayStation 5 ili gamerski PC? Za direktora iz Sonyja odgovor je jasan

Što se Nintenda tiče, japanska kompanija također priprema novi hardver, no prema informacijama koje kruže mrežom, to neće biti nadogradnja aktualne verzije, već potpuno novi model, nasljednik Switcha koji će imati novi dizajn i bolji hardver.

Izvor: Gizmodo

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti