Pljušte reakcije nakon Muskove kupnje Twittera: "Tko će odlučiti što se smije, a što ne smije objaviti?"

Svoju omiljenu društvenu mrežu sada ima samo za sebe. Elon Musk kupio je Twitter, a reakcije se ne stišavaju. Musk je naglasio da mu je najvažnija sloboda govora, a sada sve zanima što to Muskova sloboda govora zapravo znači.

DNEVNIK.hr | 26.04.2022. / 20:47

Galerija

Vijest da je Elon Musk novi vlasnik Twittera - zaludila je tu društvenu mrežu. Dok neki smatraju da će Twitter biti 100 puta bolji s Elonom Muskom kao vlasnikom, drugi su skeptični te upozoravaju. Kada milijarderi kažu da im je motiv sloboda - pazite, smatra jedan od korisnika te mreže.

Kupnju su komentirali milijuni ljudi. Twitter je njegova omiljena platforma, komunicira putem nje svakodnevno, prati ga više od 80 milijuna ljudi. Nije zadovoljan načinom na koji se Twitter do sada obnašao prema slobodi govora, kako su označavali sadržaj kao fake news i to želi promijeniti, analiza je novinara portala ZIMO.hr Hrvoja Jurmana.

Najbogatiji čovjek na svijetu vrijedan oko 260 milijardi dolara - davno je pokazao svoj interes prema Twitteru. Cifra je 44 milijarde dolara. Prvo je kupovao dionice, ali uskoro otkrio da želi cijelu platformu. U ponedjeljak je objavio kako Twitter zamišlja kao digitalni gradski trg.

Otvara se rasprava što je borba protiv dezinformacija, a što cenzura. Tko će odlučiti što se smije, a što ne smije objaviti, to bi mogao biti veliki problem, zato što smo imali situacija kada je jedan muškarac na Novom Zelandu uživo prenosio pokolj, to su stvari koje se ne smiju objavljivati, a Musk ide prema potpunoj slobodi govora, ističe Jurman.

Uzdrmao je i svjetske lidere. Kina koja proizvodi Tesline automobile poručuje da neće to iskorištavati kako bi utjecali na Twitter. Europska komisija upozorava da se moraju poštovati njihova demokratska pravila.

Slika nije dostupna Zrakoplovna kompanija najavila besplatan Starlinkov internet na svojim letovima

Slika nije dostupna Borci za ljudska prava zabrinuti zbog govora mržnje nakon što je Musk kupio Twitter

Musk najavljuje da bi se već objavljeni tweetovi mogli naknadno uređivati. No kako zapravo vidi budućnost ove mreže - nitko ne zna. Znamo da nakon Tesle, Space X-a kojim putuje u svemir, Neuralinka kojim povezuje računala i mozak, Musk sada i svoju omiljenu platformu ima samo za sebe, zaključila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

 

Više o kupnji Twittera pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 







 





 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti