Policija upozorava na prevaru na Facebooku: Nemojte slati osobne podatke i brojeve kartica nepoznatima

Policija ponovno upozorava građane da ne dijele osobne podatke i podatke o kreditnim karticama s nepoznatim osobama.

Martina Čizmić | 21.07.2020. / 16:15

Facebook, ilustracija (Foto: AFP)

Facebook je postao izvrsno mjesto za prevarante koji žele brzo doći do novca i opljačkati naivne korisnike. Najčešće su upravo prevare s krađom osobnih podataka i brojeva kartica.

Zato su iz Ministarstva unutarnjih poslova poslali upozorenje o prijevari na Facebooku putem stranice „TOOLKITS SETS“. Upozoravaju građane da ne nasjedaju na prevaru, ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images) Osječanka na Facebooku dogovorila podizanje kredita, uplatila novac, a na kraju ostala bez svega

Slika nije dostupna Pojavila se nova lažna nagradna igra, policija poziva građane da poduzmu ovih 5 koraka kako bi se zaštitili od prevaranata

Slika nije dostupna Policija ponovno upozorava: Čuvajte osobne podatke jer prevaranti opet vrebaju na internetu

U posljednje vrijeme policija bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“ na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata. Komunikacija se odvija isključivao preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju. Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju osobne podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske, te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose, ističu u upozorenju iz MUP-a.

Podsjećaju građane da, ako su bili žrtva prijevare putem navedene stranice, podnesu prijavu u najbližu policijsku postaju ili upravu prema adresi prebivališta.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti