Nintendo je početkom srpnja predstavio poboljšanu verziju svoje konzole Switch. Iako su ljubitelji kompanije očekivali da će novi model donijeti jači hardver i podršku za 4K, čini se kako je Nintendo takvu nadogradnju ostavio za neki budući model konzole, vjerojatno Switch Pro. Novi Switch koji će se sljedećeg mjeseca pojaviti u prodaji gamere će razveseliti s većim i boljim ekranom (OLED ekran) i većom količinom memorije, a poboljšan je i stalak za kojem konzola stoji.

Steam Deck Valve predstavio Steam Deck, konkurenta Nintendo Switchu na kojem se mogu igrati igre za PC

No nova verzija Switcha možda nosi dobre vijesti i sve one koji razmišljaju o kupovini originalne verzije konzole Switch. Naime, sve je više glasina kako bi ta verzija mogla pojeftiniti. Takve glasine, jasno, nisu potvrđene iz Nintenda, no pojeftinjenje bi imalo smisla te dio tehnoloških novinara smatra kako bi japanska kompanija s vremenom u prodaji mogla zadržati samo Switch s OLED ekranom, dok se originalni model više ne bi prodavao.

Ako su glasine o pojeftinjenju istinite, to bi značilo da bi već od sljedećeg tjedna cijena ove konzole mogla pasti s 299 dolara koliko sada stoji na tržištu SAD-a na 249 dolara. To bi bile odlične vijesti uoči blagdanskog šoping razdoblja kada je potražnja za potrošačkom elektronikom najveća. Što se modela s OLED ekranom tiče, njegova će cijena kada se pojavi u prodaji iznositi 350 dolara

Slika nije dostupna Roblox stiže i na PlayStation i Switch?

 Smanjenje cijene postojećeg modela nakon predstavljanja nove generacije konzola nije neuobičajena taktika za Nintendo, a od predstavljanja Switcha 2017. njegova cijena nije mijenjana. Nadamo se kako će se to promijeniti - možda već sljedećeg tjedna ili sljedećeg mjeseca kada se novi model pojavi u prodaji.

Izvor: Dotesports
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju