Službeno predstavljena nova dlanovna konzola MSI Claw

S tehnološkog sajma iz Las Vegasa stižu dobre vijesti za sve gamere koji vole igranje u pokretu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2024. / 14:00

MSI Claw (Foto: MSI)

MSI je prošli tjedan objavio teaser za svoju nadolazeću dlanovnu igraću konzolu, a na sajmu potrošačke elektronike CES i službeno su predstavili model Claw. Uređaj će na tržištu konkurirati Valveovoj konzoli Steam Deck, Asusovom ROG Allyju, Lenovovom Legionu GO i sličnim konzolama, a u odnosu na ove uređaje razlikuje se po procesoru koji ga pokreće.ž

Steam Deck Valve predstavio poboljšanu verziju Steam Decka

Naime, za razliku od AMD-ova hardvera, ekipa iz MSI-ja odlučila se na Intelov hardver te konzolu pokreće Meteor Lake Core Ultra procesor, a u ponudi su verzije s Core Ultra 5 procesorom i 512GB prostora za pohranu te Core Ultra 7 155H s 1TB prostora za pohranu podataka. O snazi procesora ovisi i cijena konzole koja iznosi 699, odnosno 799 dolara.

Dijagonala ekrana iznosi 7 inča te je riječ o Full HD IPS ekranu s varijabilnom frekvencijom osvježavanja od 120Hz. Od ostalih opcija treba izdvojiti 16GB memorije, 3,5mm izlaz za slušalice, senzor za otiske prstiju smješten na tipki za pokretanje uređaja, utor za microSD memorijske kartice te priključak Thunderbolt 4. Kako je riječ o konzoli koja radi na Windowsima, na njoj se mogu pokretati svi naslovi namijenjeni PC-ima, a moguće je pokretati i igre za Androide.

MSI Claw (Foto: MSI)

Iz MSI-a su se pohvalili kako baterija može izdržati dva sata rada pod potpunim opterećenjem što je “najjače u klasi”, a posebno su naglasili i sustav hlađenja koji sprječava intenzivno zagrijavanje konzole i tijekom dužeg vremena igranja.

Xbox Hoćemo li jednom vidjeti i dlanovni Xbox? Microsoft je imao planove…

Dok je cijena Clawa poznata, ono što još ne znamo je konkretan datum početka prodaje - poznato je jedino da MSI planira da to bude tijekom prve polovice 2024. i tek ćemo onda saznati koliko je dobar njihov hardver te ćemo ga moći usporediti sa Steam Deckom.

Prema novinarima The Vergea koji su imali priliku isprobati ovu konzolu na CES-u (no nije izložena končana verzija, već Claw s nedorađenim softverom pa iskustvo igranja nije najsjajnije, što će se promijeniti do vremena kada se pojavi u prodaji) i razgovarali su s predstavnicima tvrtke, konzola se može pohvaliti i s nekim AI opcijama poput podešavanja pozadinskog osvjetljenja zaslona i snage čipa.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti