Sony prodao više od 100 milijuna PlayStationa 4

O velikoj popularnosti četvrte generacije PlayStationa dovoljno govori i podatak da je ovo konzola koja je najbrže prodana do 100 milijuna komada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.07.2019. / 08:24

PlayStation (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sonyjev PlayStation 2 najprodavanija je konzola u povijesti, čija je ukupna prodaja dosegnula više od 155 milijuna komada, a japanskoj kompaniji trebalo je pet godina i devet mjeseci za prodaju 100 milijuna komada. Čini se kako je aktualna verzija plejke na dobrom putu za obaranje tog rekorda najprodavanije konzole, no to će ovisiti o tome koliko će još PS 4 biti dostupan na tržištu i kolika će biti cijena konzole nakon što se na tržištu pojavi PlayStation 5.

PlayStation (Foto: AFP) Napokon službene informacije o PlayStationu 5: Ovo su najveći noviteti!

Iz Sonyja su ovog tjedna objavili financijske rezultate za drugi kvartal, a navode da je tijekom ta tri mjeseca prodano 3,2 milijuna komada posljednje generacije PlayStationa. S obzirom na to da su u travnju prijavili prodaju od ukupno 96,8 milijuna modela PS4, to znači da je prodaja te konzole dosegnula 100 milijuna. Za ostvarivanje te fantastične prodajne brojke novom PlayStationu trebalo je manje vremena u odnosu na PS2 – pet godina i sedam mjeseci.

Broj PlayStationa prodanih u prošlom kvartalu isti je kao i u istom kvartalu godinu ranije, no veći je za 600 tisuća u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal. Ipak, u posljednje vrijeme zabilježen je pad prodaje Sonyjeve konzole te je u 2018. prodano 17,8 milijuna konzola, što je 1,2 milijuna manje kada usporedimo s godinom ranije, a u 2016. prodaja je bila još veća i iznosila je oko 20 milijuna komada.

Xbox (Foto: Getty) Sljedeća godina bit će fantastična za sve gamere!

Može se očekivati da će se trend smanjenja prodaje nastaviti jer već sljedeće godine očekujemo novu generaciju plejke. Već znamo veliki dio opcija koje će imati PS5, poput brzog SSD-a, podrške za 8K i igre za PS4, a više detalja trebali bismo saznati tijekom 2020.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti