VIDEO Vlasnik Cybertrucka doživio "po život opasan" incident, ali nakon objave videa o tome požalio

Vlasnik Teslina Cybertrucka ukazao je na još jedan problem tog vozila dizajnerske prirode, koji je potencijalno i po život opasan za nekog tko je sklon paničarenju u prometu.

Branimir Vorša | 16.04.2024. / 09:49

Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck (Foto: Afp)

Teslin Cybertruck suočava se s novim problemima zbog potencijalno po život opasne greške s pedalom gasa, koja uzrokuje nenamjerno ubrzanje. Elai, vlasnik Cybertrucka iz Teksasa, Cybertruck je nazvao "smrtonosnom zamkom" u videu na TikToku. Naveo je da se poklopac papučice gasa pomaknuo i zakačio za tepih, zaključao papučicu u položaju punog gasa i potjerao automobil do najveće brzine.

Prije nekoliko dana vozio sam i poklopac papučice skliznuo je prema gore i zaglavio se. Na temelju dizajna podne ploče, s ovim klizanjem prema gore držao je papučicu gasa 100 posto dolje, pun gas, opisao je Elai incident koji je doživio.

@el.chepito1985 serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall ♬ original sound - el.chepito

Iz Tesle su na to reagirali zaustavljanjem prodaje Cybertrucka, što je izazvalo frustraciju među kupcima koji čekaju svoja vozila koja su platili 90.000 dolara. Tvrtka je obustavila isporuke na tjedan dana kako bi riješila "problem s papučicom gasa", izvijestio je na platformi X Teslin influencer Whole Mars Catalog.

Unatoč tome što je ostao pribran i brzo je zaustavio vozilo, Elai je naglasio potencijalnu opasnost za uspaničene pojedince u takvoj situaciji. Za nekoga tko paničari ovo bi moglo biti vrlo opasno, poručio je.

Cybertruck u vodi VIDEO Može li Cybertruck ploviti poput broda? Ovaj YouTuber je to testirao i dobio zanimljve rezultate

Ipak, u naknadnom videu Elai je pomalo zaokrenuo priču i poručio kako mu nije bio cilj ocrniti Cybertruck, jer je i sam vlasnik tog vozila, već samo upozoriti na problem. Rekao je da ne mrzi Cybertruck, ali da su reakcije na njegov video bile većinom negativne i protiv tog vozila. Na kraju je poručio, više-manje, da će mrzitelji uvijek mrziti.

@el.chepito1985 Just a quick update. Well that escalated quickly. #cybertruck #tesla #daveskylark ♬ original sound - el.chepito

Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA) još nije objavila opoziv za Cybertruck, ali je potvrdila svijest o problemu i stalnu komunikaciju s Teslom.

Navedeni incident pridodaje nedavnim kritikama Cybertrucka, uključujući izvješća o stvaranju hrđe nakon izlaganja kiši i raznim mehaničkim kvarovima kao što su iznenadni kvarovi i neispravne kočnice.

U međuvremenu, Tesla je najavila otpuštanja koja prelaze 10 posto njihove radne snage, što izvršni direktor Elon Musk pripisuje racionalizaciji poslovanja usred brzog širenja. Musk je naglasio nužnost smanjenja troškova i povećanja produktivnosti za budući rast, priznajući neugodnu, ali bitnu prirodu takve odluke.

Elon Musk Bilo je samo pitanje vremena: Tesla sprema veliko otpuštanje?

Dionice tvrtke pale su za 1,3 posto nakon najave otpuštanja, a to je pridonijelo padu od 31 posto u odnosu na prethodnu godinu, što odražava predviđeno usporavanje prodaje usred prijelaznih faza rasta navedenih u Teslinu nedavnom izvještaju o zaradi.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti