Korisnicima jedne od najpopularnijih komunikacijskih aplikacija koja ima više od 2 milijarde korisnika uskoro će biti dostupne nove zanimljive opcije. Riječ je o opcijama o kojima se već govorilo, a iz WhatsAppa ovaj su tjedan objavili kako njihovu dostupnost možemo očekivati tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

WhatsApp i društvene mreže (Foto: Getty Images) Oglasi dolaze u WhatsApp, samo je pitanje vremena

Jedna od najzanimljivijih opcija mnogima će biti dodavanje novih kontakata putem QR kodova. Dakle, umjesto ručnog upisivanja imena i broja osoba koje nemate na popisu kontakata, bit će dovoljno skenirati QR kod s telefona te osobe i njen će se kontakt pojaviti u vašem imeniku. Jednostavno i korisno.

Novost su i animirane naljepnice. Na službenom blogu WhatsAppa naglasili su kako su naljepnice "jedan od najbrže rastućih načina na koji korisnici komuniciraju" putem te aplikacije, a dodavanjem animacija takav način komunikacije sada će biti "zabavniji i izražajniji". Dark mod, odnosno tamni način rada sada stiže i na PC-je i Macove, putem aplikacije za računala i weba.

Slika nije dostupna Napokon! Facebook najavio opciju plaćanja i slanja novca direktno iz WhatsAppa

WhatsApp je poboljšao i mogućnosti grupnih videorazgovora. Maksimalan broj sudionika videorazgovora putem WhatsAppa iznosi 8, a ako želite fokus staviti samo na jednu osobu, pritiskom i držanjem prsta na slici te osobe iz grupnog razgovora povećat će se samo njena slika na ekranu. Također, bit će moguće brže pokretati videorazgovore samo s jednim dodirom prsta po ekranu. Povećanje slike određene osobe u grupnim videochatovima trebalo bi biti dostupno već od ovog tjedna, dok dodavanje posebne tipke za grupne videorazgovore, QR kodove i animirane naljepnice možemo očekivati tijekom sljedećih tjedana.

Izvor: WhatsApp
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju