Korisnicima jedne od najpopularnijih komunikacijskih aplikacija koja ima više od 2 milijarde korisnika uskoro će biti dostupne nove zanimljive opcije. Riječ je o opcijama o kojima se već govorilo, a iz WhatsAppa ovaj su tjedan objavili kako njihovu dostupnost možemo očekivati tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Jedna od najzanimljivijih opcija mnogima će biti dodavanje novih kontakata putem QR kodova. Dakle, umjesto ručnog upisivanja imena i broja osoba koje nemate na popisu kontakata, bit će dovoljno skenirati QR kod s telefona te osobe i njen će se kontakt pojaviti u vašem imeniku. Jednostavno i korisno.

Novost su i animirane naljepnice. Na službenom blogu WhatsAppa naglasili su kako su naljepnice "jedan od najbrže rastućih načina na koji korisnici komuniciraju" putem te aplikacije, a dodavanjem animacija takav način komunikacije sada će biti "zabavniji i izražajniji". Dark mod, odnosno tamni način rada sada stiže i na PC-je i Macove, putem aplikacije za računala i weba.

WhatsApp je poboljšao i mogućnosti grupnih videorazgovora. Maksimalan broj sudionika videorazgovora putem WhatsAppa iznosi 8, a ako želite fokus staviti samo na jednu osobu, pritiskom i držanjem prsta na slici te osobe iz grupnog razgovora povećat će se samo njena slika na ekranu. Također, bit će moguće brže pokretati videorazgovore samo s jednim dodirom prsta po ekranu. Povećanje slike određene osobe u grupnim videochatovima trebalo bi biti dostupno već od ovog tjedna, dok dodavanje posebne tipke za grupne videorazgovore, QR kodove i animirane naljepnice možemo očekivati tijekom sljedećih tjedana.

Izvor: WhatsApp
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju