Kakav spektakularan autogol: EA ponudio FIFA-u 23 po cijeni manjoj od 5 kuna

FIFA Ultimate Edition koja u Indiji stoji oko 60 dolara, na lokalnom Epic Storeu jedno je vrijeme bila dostupna po cijeni od 0,06 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.08.2022. / 12:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Obično se kaže da, ako je neka ponuda na internetu predobra da bi bila istinita, u najvećem broju slučajeva to je nekakva prijevara. No ljubitelji igre FIFA u Indiji uvjerili su se kako ne mora baš uvijek svaka nevjerojatna ponuda biti prijevara, već se može raditi samo o - pogrešci.

  EA Sports FC EA više neće izdavati FIFA-u: Legendarna videoigra odlazi u povijest

Takvu pogrešku napravili su na indijskom Epic Storeu na kojem je nedavno za prednarudžbu postala dostupna igra FIFA 23. Cijena Ultimate Editiona ove igre, koja donosi dodatne opcije i skuplja je u odnosu na standardno izdanje, za indijsko tržište iznosi, kada se preračuna u dolare, oko 60 dolara. No kada je ova igra postala dostupna za prednarudžbu, došlo je do pogreške pri upisivanju decimalne točke i zareza, tako da je cijena pala na samo 0,6 dolara. Dakle, za nadolazeću verziju FIFA-e, koja će se u prodaji pojaviti za više od mjesec dana, dio indijskih gamera platio je manje od 5 kuna.

Kada su kupci vidjeli da zaista mogu kupiti igru po toj cijeni, informaciju o ovom nevjerojatnom popustu počeli su dijeli po društvenim mrežama pa je ona brzo postala viralna. Čak su i korisnici iz drugih zemalja pokušali iskoristiti situaciju te su se počeli raspitivati o kupovini putem indijskog Epic Storea. Naravno, ta je vijest brzo došla i do ekipe iz EA Sportsa pa je i cijena ispravljena.

Iz ove su kompanije nedavno o pogrešci prilikom kupovine obavijestili i indijske gamere koji su imali sreće dokopati se FIFA-e 23 po niskoj cijeni. U poruci su napisali kako su zabili “prilično spektakularan autogol” te da će osobe koje su platile pogrešnu cijenu moći igrati igru kao da su je kupile po punoj cijeni.

  Testiranje nove opcije u FIFA-i 22 EA priprema veliku novost za sve ljubitelje FIFA-e

Inače, FIFA 23 u povijesti će ostati zapamćena kao posljednja igra iz legendarnog serijala u kojem su milijuni gamera i ljubitelja nogometa uživali skoro 30 godina. Zbog neslaganja oko troškova licenci, EA Sports novu će nogometnu igru prodavati pod brendom EA Sports FC, dok FIFA planira lansirati vlastite igre.

Izvor: Hype Beast
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti