Nintendo je zaista pripremao konzolu Switch Pro, a evo kakvi su im sada planovi

Mrežom su dugo kružile glasine o snažnijem modelu konzole Switch, koju Nintendo na kraju ipak nije predstavio.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.12.2022. / 13:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od početka prodaje 2017. godine do danas Nintendova konzola Switch ostvarila je fantastične prodajne rezultate. Broj prodanih komada već je premašio i broj prodanih modela Wiija i, prema trenutačno dostupnim podacima na internetu, uskoro bi mogao dosegnuti 115 milijuna.

Bijes Nintendo neće popraviti konzolu korisnicima koji su bezobrazni prema njihovim zaposlenicima

Nekoliko godina nakon predstavljanja Switcha mrežom su kružile glasine o novim verzijama te konzole koju Nintendo priprema. Japanska kompanija zaista je predstavila još dvije verzije konzole - model s OLED ekranom te Switch Lite, no iako smo puno čitali o još jednoj, najjačoj verziji te konzole, ona ipak nije predstavljena.

Mediji su u više navrata spominjali model Switch Pro, koji bi trebao imati bolji hardver i još kvalitetniji ekran, čime bi, kada je u pitanju procesorska snaga i grafika, konzola mogla bolje konkurirati Xboxu i PlayStationu. No, kao što je očito, ta snažnija konzola na kraju nije predstavljena i čini se da su u Nintendu u potpunosti odustali od planova za njezin razvoj. Konkretni razlozi nisu poznati, no nagađa se da je koronavirus, odnosno nesigurna globalna situacija nastala zbog pandemije imala veliki utjecaj na razmišljanje čelnika tvrtke.

Nasljednik Switcha

Slika nije dostupna Šef Microsofta želi Call of Duty i na Nintendo Switchu

S obzirom na to da Switch već ulazi u šestu godinu svojega postojanja, ekipa iz Nintenda se, umjesto nadogradnji tog modela, okreće potpuno novoj generaciji svoje konzole, odnosno njezinu nasljedniku. Prema posljednjim informacijama izvora upoznatih sa situacijom u kompaniji, u Nintendu vlada zabrinutost zbog tranzicije na tu sljedeću generaciju svoje konzole. Naime, još im je u sjećanju situacija u kojoj su se našli nakon što je iznimno uspješnu konzolu Wii (koja je također prodana u više od 100 milijuna komada) zamijenio Wii U, koji se pokazao potpunim promašajem te se nadaju kako im se neće ponoviti takav scenarij s nasljednikom Switcha.

Izvor: Nintendo Life

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti