Nakon skandala s Cambridge Analyticom iz Facebooka su odlučili pojednostavniti opcije vezane uz privatnost i sigurnost kako bi korisnicima na jednom mjestu i jednostavno omogućili upravljanje najvažnijim opcijama. Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Slika nije dostupna Istraživanje otkrilo zabrinjavajući način na koji farmaceutske kompanije iskorištavaju podatke Facebooka

Nova promjena postavki trebala bi olakšati navigaciju opcijama korisnicima najpopularnije društvene mreže na svijetu, no nisu svi zadovoljni s promjenama te neki smatraju da su sada samo zakomplicirali stvari. Naime, s ovim promjenama nestaju posebne kategorije poput Sigurnosti, Privatnosti, Postavke novosti i druge, a uvode se opcije poput Račun, Preferencije, Vaše informacije itd. Zanimljivo, s promjenama nestaju i kratki opisi kategorija koji su trenutačno dostupni i s kojim je objašnjeno na što se koja opcija konkretno odnosi.

Alp se pitate zašto Facebook mijenja postavke i opcije, odgovor je prilično zanimljiv te je najbolje prenijeti cijeli citat s njihove korporativne stranice: Zato smo reducirali broj kategorija i preimenovali ih kako bi bile više u skladu s mentalnim modelima ljudi. Eto, lijepo je znati da u Facebooku razmišljaju o mentalnim modelima svojih korisnika, što god da to značilo.

Slika nije dostupna Nevolje na vidiku za WhatsApp u Europi: Udruge tvrde da obmanjuje i prisiljava korisnike na prihvaćanje novih pravila korištenja

Dok se neće svi složiti je li riječ o pozitivnim ili negativnim promjenama, ono što će svi pohvaliti jest nova opcija brze provjere privatnosti. Naime, pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija “privacy checkup” koja omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promijeniti najvažnije opcije koje se tiču privatnosti na Facebooku.

Više informacija o svim promjenama i novitetima provjerite na stranicama Facebooka.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju