Igra godine: Palworld je prodan u skoro 20 milijuna primjeraka

Iz Pocketpaira govore kako je za njih i Palworld ovo “tek početak”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.02.2024. / 11:35

Palworld (Foto: Afp)

Nedavno smo pisali o velikom uspjehu igre Palworld koja je, prilično neočekivano, postala jedna od najpopularnijih igara na svijetu na početku 2024. U nekoliko dana nakon predstavljanja prodana je čak u pet milijuna komada, no interes za njoj i dalje je iznimno velik. Na dvije platforme na kojima je dostupna - osobnim računalima i Xboxu, prodana je već u više od 19 milijuna komada (oko 12 milijuna na Steamu i oko 7 milijuna na Xboxu One i Seriesu X/S) i nije teško zaključiti kako će se te brojke i dalje povećavati. Budžet za razvoj Palworlda iznosio je oko 7 milijuna dolara, a samo na Steamu već su zaradili više oko 300 milijuna, što dovoljno govori o uspjehu igre koju nazivaju i “Pokemonima s oružjem”.

Palworld "Uspjeh je astronomski": Ova je igra u nekoliko dana osvojila internet, a njezinim se dizajnerima čak prijeti smrću

Zbog sličnosti sa spomenutom igrom iz Pokemon Companyja su najavili istragu i poduzimanje pravnih akcija ako se dokaže da je došlo do kršenja njihova intelektualnog vlasništva. Igra dizajnom zaista podsjeća na popularne pokemone, no način igre je prilično drukčiji i sličniji je igrama preživljavanja poput Ark: Survival. Prema nekim analitičarima, čini se kako Pokemon Company nema pravnih argumenata za podizanje tužbe protiv Pocketpaira tako da developeri mogu sigurno nastaviti s razvojem i pobošljanjem ove igre koja je i dalje u early access modu.

Za nas i Palworld ovo je samo početak, a povratne informacije koje dobivamo tijekom Game Previewa omogućuju nam da nastavimo poboljšavati iskustvo Pal Tamersa na svim platformama, komentirao je izvršni direktor Pocketpaira Takuro Mizobe uspjeh njihove igre.

Pokemon Sleep Jedna od najpopularnijih mobilnih igara dobila novu verziju koja bi se nekima mogla posebno svidjeti

Osim problema s prijetnjama smrću koje su primili, a o kojima smo već pisali, ovaj gamerski studio ima još jedan problem - brojne developere koji pokušavaju iskoristiti njihov uspjeh kako bi prevarili korisnike i zaradili na njima. To se pogotovo odnosi na korisnike mobilnih uređaja. Naime, Palworld nije dostupan kao mobilna aplikacija, no usprkos tome na App Storeu i Google Playu postoje brojne aplikacije sličnog imena. Sve te aplikacije i igre nemaju nikakve veze s kompanijom i Palworldom te su iz Pocketpaira pozvali na oprez jer uvijek postoji mogućnost da bi se mogle pojaviti i aplikacije povezane s Palworldom unutar kojih se skriva malware ili neki drugi oblik opasnosti za korisnike.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti